En currysås som ska avskaffa hunger.

I veckan lanserar Systrarna Khanna ett utökat indiskt matsortiment i Coops butiker runt om i Sverige. En av currysåserna utmärker sig lite extra. För varje Punjabi Curry-paket som säljs skänks en summa oavkortat till The Hunger Project.

Systrarna Khanna och The Hunger Project samarbetar idag kring kampen mot fattigdom och hunger. Ett samarbete där passionen för autentiska indiska kryddor och kvinnors ledarskap går hand i hand. Denna vecka lanserar Systrarna Khanna ett utökat sortiment, grundat på familjens traditionella recept, som kommer bestå av fyra färdiga indiska currysåser och fem kryddmixer.


– Systrarna Khannas punjabi currysås har gått i arv, den är familjen Khannas traditionella curryrätt och en riktig nordindisk klassiker som också är också helt vegansk. Nu är såsen med och bidrar till en mer rättvis värld, säger Anju Khanna, vd för Systrarna Khanna


Samarbetar kring kvinnors ledarskap i Indien
Systrarna Khanna grundades 2016 av Alka & Anju Khanna, två systrar som länge saknat autentiska indiska kryddor och såser i butikshyllan. Sedan ungefär ett år tillbaka stöttar företaget The Hunger Projects arbete i Indien. 


– Vi är väldigt glada över att Systrarna Khanna vill stötta vårt arbete med kvinnors ledarskap i Indien. En stor del av världens problem med fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning som män. Diskriminerar ett samhälle hälften av medborgarna är hälften av samhällets kunskap, engagemang och kreativitet outnyttjad. Det är alltså väldigt effektivt att investera i kvinnors ledarskap eftersom det ger goda resultat på många områden i samhället, säger Silvia Ernhagen, vd för The Hunger Project Sverige.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg