Systrarna Khanna och The Hunger Project samarbetar.

Systrarna Khanna och The Hunger Project har bestämt sig för att samarbeta i kampen mot fattigdom och hunger. Ett samarbete där passionen för autentiska indiska kryddor och kvinnors ledarskap går hand i hand.

– Vi är två kvinnliga matentreprenörer med rötter i Indien och vi har sökt efter en organisation som arbetar med att stärka kvinnors position där. Att stötta Hungerprojektets arbete med att utbilda kvinnliga ledare i Indien känns betydelsefullt. Vi är oerhört glada för samarbetet, säger Alka Khanna, som tillsammans med sin syster Anju grundat Systrarna Khanna.

 

Stärker kvinnors ledarskap i Indien
I Indien arbetar The Hunger Project bland annat med att stärka kvinnor som valts in i de lokala byråden. Många kvinnliga politiker har ingen möjlighet att göra sin röst hörd, de får utstå hot och våld från både sin egen familj och andra bybor, som anser att kvinnor inte kan eller ska engagera sig politiskt. The Hunger Project genomför utbildningar i ledarskap och jämställdhet under kvinnornas 5-åriga mandatperiod.

– Vi är väldigt glada över att Systrarna Khanna vill stötta vårt arbete med kvinnors ledarskap i Indien. En stor del av världens problem med fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning som män. Diskriminerar ett samhälle hälften av medborgarna är hälften av samhällets kunskap, engagemang och kreativitet outnyttjad. Det är alltså väldigt effektivt att investera i kvinnors ledarskap eftersom det ger goda resultat på många områden i samhället, säger Silvia Ernhagen, vd för The Hunger Project Sverige.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg