The Hunger Project anordnar webbinarium om matsystemet

I samband med FN:s klimatkonferens COP27 anordnar The Hunger Project webinariet Transforming Our Global Food System in Harmony with the Planet and People.

Webinariet syftar till att belysa kopplingen mellan hunger, det ohållbara matsystemet och klimatet. En kunnig panel från olika sektorer inom matsystemet samlas för att dela sina erfarenheter och bidra med handfasta, konkreta lösningar som gynnar både klimatet och människor världen över.

Webinariet hålls via Zoom den 17:e november kl. 14.00-15.15. Anmälan görs här. Samtalet sker på engelska.

Varmt välkomna!

Aktuellt på The Hunger Project.

Webinarium COP27

I torsdags anordnade The Hunger Project webinariet “Transforming Our Global Food System in Harmony with the Planet and People” i samband med COP27.

Läs mer »

Maja, 17: “Ta de globala målen på allvar.“

I sluttampen av COP27 vill vi än en gång trycka på att politiker och makthavare tar unga och klimatfrågan på allvar! Därför delar vi här en text från vår och OmVärldens skrivtävling Världens agenda, där Maja, 17, skriver om att vi måste rädda det ledsna jordklotet. Här är hennes text.

Läs mer »

Debatt: Matsvinn är ett systemfel

Idag är det matsvinnsdagen, en dag för att uppmärksamma det berg av mat som varje dag slängs i onödan. Ofta fylls denna dag med tips på hur du som konsument kan minska ditt matsvinn – behåll skalet på rotfrukterna, lägg mer mat på tallriken och mindre i kompostpåsen, återanvänd kokvattnet i soppan, laga mat på kylskåpsrester etc. 

Läs mer »