Tim Prewitt ny global vd för The Hunger Project.

The Hunger Project är stolta över att tillkännage utnämningen av Tim Prewitt, en internationell chef med mer än 25 års erfarenhet inom utveckling och privat sektor, till global vd. Tim har ett djupt engagemang för samhällsutveckling, jämställdhet och bemyndigande av människor som lever i extrem fattigdom.

– När vi möter de förödande effekterna av COVID-19-pandemin, är det av yttersta vikt att ta ett stort steg framåt i vårt arbete för att stoppa hunger och fattigdom, säger Sheree Stomberg, ordförande för den globala styrelsen och tillägger:


– Tim är den rätta ledaren för att få THP:s hållbara lösningar – lösningar som är grundade i mänsklig värdighet, jämställdhet, social transformation och inkludering – till en påverkan som är genombrytande.


Erfarenhet från 30 länder
Tim har arbetat i mer än 30 länder i Afrika, Asien och Östeuropa. Under sin tid som VD för iDE mellan 2012–2019 ledde han organisationen till en större påverkan, ekonomisk tillväxt och globalt igenkännande. Innan han började på iDE arbetade Tim i Nigeria tillsammans med bönder, den privata sektorn och den nigerianska regeringen för att öka jordbrukarnas inkomster och jordbruksavkastningar – ett arbete som berörde mer än en miljon jordbrukare, och det ledde också till FN:s World Business Development Award. Han var även regiondirektör för Asien och chef för den privata sektorn för Chemonics International.


– Jag är glad över att bli medlem i en sådan dynamisk gemenskap som är engagerad i att avskaffa hunger, och jag är exalterad över att lära mig mer och bygga vidare på det stora arbetet The Hunger Project är känt för globalt. Vi har en enorm möjlighet att förstärka våra hållbara lösningar och driva nya nivåer av påverkan runt om i världen, säger Tim Prewitt.


Prisad talare och författare
Tim är en ansedd talare gällande frågor som jordbruk, fattigdom och ekonomisk utveckling och har talat vid World Economic Forum’s Grow Africa Initiative, Clinton Global Initiative och World Food Prize. Han är författare till den kommande boken, Table For 10 Billion (”Bord för 10 miljarder”), som beskriver ansträngningarna från jordbrukare, beslutsfattare, företag och samhällen runt om i världen för att mata vår planet. Han är en Fulbright-stipendiat och har en MBA från China-Europe International Business School (CN) och magister- och kandidatexamen i sociologi från New School (USA) och Lancaster University (UK).


– Nu är tiden för vågade handlingar. Med Tims ledarskap kan vi tillsammans skapa de genombrott som behövs för att skapa en värld av självförsörjning och värdighet för alla, säger Sheree Stomberg.


Tim ansluter sig officiellt till The Hunger Project den 1 februari och kommer att ha sin bas på THP:s globala kontor i New York. Tillförordnad VD Lisa North återupptar sin roll som operativ chef.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg