Vi ställer upp i pepparkakshustävling.

I år ställer The Hunger Project upp i ArkDes årliga pepparkakstävling "Pepparkakshus 2018". Tävlingens tema är i år att gestalta lyx. Därför har vi byggt ett Epicenter.

Fortfarande lever alldeles för många människor i fattigdom och hunger. Varje år dör nästan tre miljoner barn under fem år av undernäring. Det vill vi förändra.

I jul vill vi lyfta vårt arbete på den afrikanska landsbygden. Där arbetar vi med epicenters. Det är hus som tillgodoser grundläggande behov och skapar möjlighet till bland annat mikrolån och utbildning. Vi lägger grunden till dessa hus som sedan byggs, drivs och ägs av byinvånarna själva.

Under hela december månad kommer du kunna se ett Epicenter med egna ögon. Vi har nämligen byggt ett Epicenter av pepparkaksdeg som vi ställer ut i ArkDes pepparkakshustävling på Moderna Museet. Tävlingens tema handlar i år om att gestalta vad som är lyxigt. Att ha tillgång till rent vatten, hälsovård, utbildning, jämställdhet och framtidstro är i många av våra programländer just en lyx. Rättigheter som för oss anses vara självklara. I våra Epicenters i Afrika tillgodoser vi alla dessa rättigheter. Därför är vårt pepparkakshus i år ett Epicenter.

Men det är inte bara ett pepparkakshus vi bygger. Tillsammans bygger vi också självständighet och en möjlighet att bli helt självförsörjande. Det är vad vi kallar ett riktigt superhus.

Från den 30 nov till den 6 januari har du chansen att se vårt pepparkaksepicenter. Läs mer om tävlingen här.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg