Yoga for rights med Indiska.

I samband med en sin nya yogakollektion lanserade Indiska initiativet "Yoga for rights" – en serie yogapass där intäkterna går till The Hunger Projects arbete med att stärka kvinnors rättigheter i Indien. Resultatet blev att omkring 30 yogaklasser hölls på olika håll i landet under hela februari månad. Sammanlagt samlades 30 000 kronor in till The Hunger Project.

Yogainstruktöter runt om i landet kommer bjöd under februari 2020 in till yogapass under parollen “Yoga for rights”. The Hunger Projects samarbetspartner Indiska tog initiativ till insamlingen för att stärka kvinnor i Indien, ett land där många kvinnor kämpar för ett liv fritt från våld och förtryck. Deltagare, kunder och Indiskavänner ombads skänka minst 50 kr till insamlingen för att stötta The Hunger Projects arbete med att stärka kvinnors ledarskap och motarbeta diskriminering av kvinnor och flickor.


– Eftersom vi är verksamma i Indien vill vi visa vår ståndpunkt i viktiga samhällsfrågor. Indien är idag ett av väldens farligaste länder för kvinnor att leva i och kvinnor diskrimineras på många allvarliga sätt. Vi ville lyfta frågan om kvinnors rättigheter, säger Karin Lindahl, vd på Indiska som är initiativtagare till Yoga for rights.


The Hunger Project i Indien
The Hunger Project har arbetat i Indien sedan 1984. Idag driver vi ledarskapsprogram som stärker kvinnor att göra sina röster hörda och organisera sig. I Indien finns en lag som anger att 30 procent av platserna i de lokala byråden ska gå till kvinnor. Trots det är det svårt för kvinnor att ta plats och föra fram sina åsikter. För att kvinnorna ska kunna göra sina röster hörda och föra fram de politiska förslag de gått till val på håller vi ledarskapsutbildningar som pågår under deras femåriga mandatperiod.


Genom vår utbildning stärks kvinnorna så att de får möjlighet att ta plats bland samhällets ledare och driva frågor om flickors och kvinnors rätt till ett liv fritt från våld och förtyck, men också en möjlighet att bidra till samhällets utveckling. Vi är verkligen glada över att Indiska och alla yogalärare som engagerat sig i detta initiativ vill vara med och bidra till vårt arbete, säger Silvia Ernhagen vd på The Hunger Project Sverige.


Resultatet av “Yoga for rights”
Resultatet blev att omkring 30 yogaklasser hölls på olika håll i landet under hela februari månad. Sammanlagt samlades 30 000 kronor in till The Hunger Projects arbete med att stärka kvinnors ledarskap i Indien. Initiativet, som publicerades på The Hunger Projects BetterNow-sida, är ett lysande exempel på hur företag kan engagera sina kunder i insamlingar till förmån för en ideell organisation.

Aktuellt på The Hunger Project.

“Stödet till världens mest utsatta behövs nu”.

“Politiker, stå fast vid löftet till våra mest utsatta medmänniskor! Sverige har möjlighet – och därmed ansvar – att stötta de som drabbas hårdast av coronapandemin.” Det skriver vi, och 40 andra civilsamhällsorganisationer i Concord Sverige i Dala-Demokraten.

Läs mer »