Möt Dora Obeng.

Dora Obeng från Asenema i Ghana är entreprenör och mamma. Hon blev först intresserad av skönhetsprodukter efter grundskolan när hon jobbade i en butik som sålde krämer. Idag har hon eget företag där hon säljer batiktyger och tvålar. Hennes man hjälper till och tillsammans har de nu ett mer jämställt hushåll.

Kort efter att Dora återvände till sin hemby startade The Hunger Project upp epicentret i Asenema. Doras intresse för skönhetsprodukter fanns sedan tidigare, men det var när möjligheten till mikrofinanslån infann sig som hon började forma en vision. I takt med ny kunskap hittade hon sin energi och idag har hon en annan syn på vad som är viktigt i livet.

– När jag bodde i Accra var jag inte glad. Jag jobbade, men jag tjänade inga pengar. Alla de fina saker jag såg hade jag inte råd att köpa. Nu är jag hemma i min by igen, jag är självförsörjande och jag känner mig tillfreds. Jag har hittat mitt inre lugn, berättar Dora.

"Nu är jag hemma i min by igen, jag är självförsörjande och jag känner mig tillfreds."

Stolt entreprenör
Även hennes man har deltagit i några av The Hunger Projects utbildningar och hjälper idag också till med tvåltillverkningen. Dora har lyckats samla ihop tillräckligt mycket pengar för att bygga ett hus med två rum. Hon berättar att hon är stolt över att kunna presentera sig som entreprenör med eget företag.
 

– Jag tog ett mikrolån och nu säljer jag mina produkter runt om i byarna. Det går ganska bra med försäljningen. Den bästa känslan är att jag har gjort något med mitt liv. Det som saknas nu är snygg förpackning med mitt telefonnummer på så att folk kan beställa tvål av mig, säger Dora.

Röster från folkrörelsen för en värld utan hunger.

Folkrörelsen för en värld utan hunger drivs av människor som lever i hunger. De vet vilka problemen är och vad som behövs för att lösa dem. De tar tag i sin egen utveckling och visar vägen för sina lokalsamhällen. Vi vill gärna dela med oss av några inspirerande historier från folkrörelsen.