Möt Georgina Deh.

Georgina Deh från Mem-Chemfre i Ghana är mamma till fem barn och en av de som deltagit i The Hunger Projects utbildning för att stärka kvinnor ekonomiskt.

Hennes liv vändes upp och ner när hennes man gick bort 2005. Familjens svåra ekonomiska situation gjorde att de flyttade tillbaka till byn. Där fick de hjälp att komma på fötter igen.

Vid The Hunger Projects epicenter i Mem-Chemfre fick Georgina möjligheten att lära sig sömnad och hon skaffade sig också ett eget nätverk bland de andra deltagarna i verksamheten. I dag syr hon kläder som hon sedan säljer.

– Vinsten går till mina barns utbildning. Min äldsta har just börjat universitetet, berättar hon stolt.

"Jag tror att vi behöver varandra för att lyckas utrota fattigdom."

Vägleder barn i utsatthet
Georgina tar inte bara hand om sina egna barn utan är också med och hjälper barn som blivit utsatta för barnäktenskap eller som av olika skäl inte klarat av skolgången. Hon hjälper dem med utbildning i klädsömnad och smyckestillverkning och ger dem vägledning i hur de kan utveckla sin försörjningsförmåga. På så sätt kan de själva ta makten över sina möjligheter.

– För mig är det ett sätt att betala tillbaka till byn eftersom alla där ställde upp för mig när jag behövde hjälp som mest. Jag tror att vi behöver varandra för att lyckas utrota fattigdom, säger hon.

Fler goda berättelser.

Siffror ger inte alltid hela bilden. Därför vill vi dela med oss av några personliga historier från människor som har deltagit i The Hunger Projects program världen över. Goda berättelser helt enkelt.