Pressklipp och mediaarkiv.

Här hittar du länkar till debattartiklar, intervjuer, artiklar och annnan press där The Hunger Project Sverige figurerar. Ta en titt i arkivet!

Kombinationen av ekonomiska och politiska krafter skapar en utveckling för kvinnor som går åt helt fel håll, skriver Malin Flemström, vd för organisationen The Hunger Project Sverige, och Dunia Daoud, nutritionist, näringsexpert. 

25 maj 2024, Sydsvenskan

Alla måste arbeta för mer jämställda samhällen för att få ett slut på hungern, och särskilt män måste inse att deras engagemang är avgörande för att uppnå jämställdhet. Det skriver Elodie Iko, Grace Mgabadere Chikowi och Malin Flemström från The Hunger Project. 

8 mars 2024, Utvecklingsmagasinet

Idag på FN:s Internationella dag mot diskriminering vill vi rikta ljuset mot diskrimineringen av flickor runt om i världen, skriver Ellen Magnusson, Magdalena Eklund, Frida Durling, Tilda Jonsson, Lina Zachrisson, Clara Wahlroth och Maja van Kuijk från The Hunger Project Sveriges ungdomsgrupp.

1 mars 2024, Sydöstran

Idag på FN:s Internationella dag mot diskriminering vill vi rikta ljuset mot diskrimineringen av flickor runt om i världen, skriver Ellen Magnusson, Magdalena Eklund, Frida Durling, Tilda Jonsson, Lina Zachrisson, Clara Wahlroth och Maja van Kuijk från The Hunger Project Sveriges ungdomsgrupp.

1 mars 2024, Mariestads-tidningen

Idag på FN:s Internationella dag mot diskriminering vill vi rikta ljuset mot diskrimineringen av flickor runt om i världen, skriver Ellen Magnusson, Magdalena Eklund, Frida Durling, Tilda Jonsson, Lina Zachrisson, Clara Wahlroth och Maja van Kuijk från The Hunger Project Sveriges ungdomsgrupp.

1 mars 2024, Länsposten

Stora delar av Afrika står inför en mat- och hungerkris som saknar motstycke, visar en nyligen släppt FN-rapport som tagits fram i samarbete med bl a Afrikanska unionen.

27 december 2023, Wermlands-tidningen

Stora delar av Afrika står inför en mat- och hungerkris som saknar motstycke, visar en nyligen släppt FN-rapport som tagits fram i samarbete med bl a Afrikanska unionen.

  21 december 2023, Gefle dagblad

Några av Sveriges mest framstående matprofiler som Tareq Taylor, Jessica Frej, Erik Videgård, Frida Ronge och Johan Jureskog medverkar i The Hunger Projects julkampanj som hämtar inspiration från filmen ”Love Actually” och den klassiska skyltscenen.

20 november 2023, Resumé

Närmare 118 miljoner flickor runt om i världen står utanför skolan. En satsning på att få in dem i skolan skulle leda till att världens länder skulle uppnå fler av FN:s globala mål, skriver flera organisationer.

20 november 2023, Global bar Magazine

I dag är det Världshungerdagen, en dag som uppmärksammas världen över för att öka medvetenheten om hunger. The Hunger Project vill påminna om att en värld utan hunger är möjlig, men det kräver storskalig systemförändring.

16 oktober 2023, Gefle Dagblad

The Hunger Projects ungdomsgrupp, bestående av åtta volontärer i åldrarna 16 till 18 år, skriver debattinlägg i tidningen OmVärldens där de vänder sig till skolministern, Skolverket och lärare med en uppmaning – de vill se en moderniserad läroplan där skolan ger eleverna större kunskap om urfolk.

10 augusti 2023, OmVärlden

Ryssland stoppar spannmålsavtalet med Ukraina. Något som kan få allvarliga konsekvenser och riskerar att förvärra situationen för de som redan är utsatta.

– Det är väldigt allvarligt för den globala hungersituationen, säger Malin Flemström, vd för The Hunger Project i Sverige. 17 juli 2023, SVT

De skenande matpriserna har tvingat miljontals människor in i extrem fattigdom och hungersnöd, det visar Världsbankens senaste uppdatering om matosäkerhet. – Om vi inte tar tag i grundproblemet kommer vi få släcka bränder under lång tid framöver, säger The Hunger Project Sveriges vd Malin Flemström.  

1 december 2022, GlobalBar

Nu avlöser kriserna i världen varandra. Och alla har de en sak gemensamt; de drabbar kvinnor hårdast. I och med det blir en värld fri från hunger tyvärr allt mer avlägsen. I dag, på FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor vill vi uppmärksamma kvinnor som lever i hunger och hur deras arbete hindras av eskalerande meningslöst förtryck och våld.

25 november 2022, Gefle Dagblad

Kvinnors, flickors och hbtqi-personers rättigheter är hotade runt om i världen. Sveriges röst för global jämställdhet måste fortsätta ljuda starkt, skriver 18 organisationer med en uppmaning till den nya regeringen.

25 oktober 2022, Svenska Dagbladet

Ett år ifrån familjen i en skola i Nairobi omgärdad av murar på grund av rånrisk – Tobias Jensäter från Öjersjö hade ett minst sagt ovanligt sista gymnasieår. Nu rekommenderar han andra att följa hans exempel.

18 oktober 2022, Partille Tidning

Världen har resurserna att förse hela befolkningen med mat, men tillgången når inte alla. Småbrukare står för en stor del av all matproduktion i världen, samtidigt lever de ofta själva i matosäkerhet. Det är skevt och ett allvarligt systemfel, skriver Malin Flemström.

16 oktober 2022, Göteborgs-Posten

I dag är det matsvinnsdagen, en dag för att uppmärksamma det berg av mat som varje dag slängs i onödan.

Ofta fylls denna dag med tips på hur du som konsument kan minska ditt matsvinn – behåll skalet på rotfrukterna, lägg mer mat på tallriken och mindre i kompostpåsen, återanvänd kokvattnet i soppan och laga mat på kylskåpsrester.

29 september 2022, Aftonbladet

Bananer som ser precis likadana ut blir ett hot mot morgondagens matförsörjning, skriver Malin Flemström, vd The Hunger Project Sverige, och förklarar varför det måste odlas många olika sorters grödor för att rädda den biologiska mångfalden.

9 juli 2022, Värmlands Folkblad

Matsmart lanserar en ny produktserie av räddade råvaror under det egna varumärket By Motatos, bland annat pasta av överbliven majs och en chokladkaka av räddad choklad. Lanseringen sker i partnerskap med organisationen The Hunger Project, där en del av intäkterna kommer gå till att bekämpa världshungern.

27 april 2022, Livsmedelsnyheter

Nu ökar både den akuta och den kroniska hungern i världen. Många är i stora behov av humanitära katastrofinsatser. Sverige ger 9 miljarder i humanitärt stöd, och kommer lägga stora resurser på att finansiera flyktingmottagandet från Ukraina. Att Sverige går in med stöd i kriser är bra. Vad som är skevt är att resurserna tas från det långsiktiga arbete som är till för att motverka just kriser och katastrofer, skriver Malin Flemström, The Hunger Project.

20 april 2022, Värmlands Folkblad

Nu ökar både den akuta och den kroniska hungern i världen. Många är i stora behov av humanitära katastrofinsatser. Sverige ger 9 miljarder i humanitärt stöd, och kommer lägga stora resurser på att finansiera flyktingmottagandet från Ukraina. Att Sverige går in med stöd i kriser är bra. Vad som är skevt är att resurserna tas från det långsiktiga arbete som är till för att motverka just kriser och katastrofer. 

19 april 2022, Ekuriren

Nu drar OmVärlden tillsammans med The Hunger Project Sverige i gång en skrivtävling för landets gymnasister. Är du mellan 16 och 20 år kan du skicka in en essä eller argumenterande artikel som sedan kanske presenteras på Bokmässan i Göteborg.

13 april 2022, OmVärlden

Idag är Världshälsodagen och i och med det vill jag ta chansen att uppmärksamma The Hunger Projekt och WaterAids viktiga arbete som de gör med hjälp av Postkodlotteriet. Det är lätt för oss i Sverige att glömma att alla inte har inte samma förutsättningar till den grundläggande läran om barn och hygien som är lättillgängligt för många av oss här via t ex BVC eller 1177. I flera länder dör fortfarande barn pga brist på rent vatten, hygien och förorenad mat.

7 april 2022, Asabea Brittons blogg på Motherhood

Varje dag dör fler barn av diarré än av krig och våld. Och precis som i krig dör dessa barn helt i onödan. Idag på Världshälsodagen den 7 april vill The Hunger Project och WaterAid påminna om att världen har kunskap, resurser, tekniska och medicinska lösningar för att så gott som alla barn som föds ska få uppleva sin femårsdag.

7 april 2022, Kinda-Posten

Varje dag dör fler barn av diarré än av krig och våld. Och precis som i krig dör dessa barn helt i onödan. Idag på Världshälsodagen vill The Hunger Project och WaterAid påminna om att världen har kunskap, resurser, tekniska och medicinska lösningar för att så gott som alla barn som föds ska få uppleva sin femårsdag. 

7 april 2022, OmVärlden

Med mindre än ett decennium kvar att uppnå målen för hållbar utveckling, är det dags att ompröva vår globala strategi för att främja kvinnors ledarskap som ett sätt att åstadkomma transformativ förändring.

8 mars 2022, Gefle Dagblad

Jämställdhet är inte en kvinnofråga. Gång på gång har det bevisats att politisk, ekonomisk och social jämlikhet mellan kvinnor och män bidrar till alla dimensioner av hållbar utveckling, skriver Malin Flemström, The Hunger Project Sverige.

8 mars 2022, Värmlands Folkblad

Att utrota hunger under de kommande åren kommer att kräva en stor omställning. Nämligen en omställning till något så radikalt som att vi i den rikare delen av världen börjar se på människor som lever i fattigdom och utsatthet med respekt och bjuder in dem till beslutsprocesserna kring frågor som rör dem.

23 februari 2022, Ekuriren

Att utrota hunger under de kommande åtta åren kommer att kräva en radikal omställning med tanke på hur covid-19, klimatförändringar och konflikter lett till ökad hunger globalt. Utmaningarna är komplexa, så även lösningarna, och omställningen kräver samarbete över gränser och sektorer. I en ny rapport som Action Against Hunger släppt i samarbete med Devex, lyfter de fram vikten av lokalt ledd utveckling.

5 februari 2022, Örebronyheter

Den 25 november är det FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor, startskottet för en sexton dagar lång kampanj mot könsbaserat våld. Sällan har frågan varit mer aktuell. Våldet mot kvinnor ökar, vilket både är ett kvitto på hur ojämställd världen är, och ett hinder för utveckling. Bristen på jämställdhet i världen cementerar fattigdom och hunger.

23 november 2021, Örebronyheter

Den 25 november är det FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor, startskottet för en sexton dagar lång kampanj mot könsbaserat våld. Sällan har frågan varit mer aktuell. Våldet mot kvinnor ökar, vilket både är ett kvitto på hur ojämställd världen är, och ett hinder för utveckling. Bristen på jämställdhet i världen cementerar fattigdom och hunger.

22 november 2021, Upsala Nya Tidning

På lördag 16 oktober är det World Food Day, eller Världshungerdagen, en FN-dag för att öka medvetenheten om hunger och fattigdom. The Hunger Project finns för att ge röst åt de 811 miljoner människor som varje dag går och lägger sig hungriga.

16 oktober 2021, Bohusläningen

En rapport om unga makthavare och hunger släpps i samband med den globala världshungerdagen. Rapporten visar att det råder delade meningar mellan ungdomspartierna om att avskaffa hunger, både i prioriteringar och sätt att angripa problemet på.

12 oktober 2021, Omvärlden

Hunger, demokrati och hållbar utveckling. Allt hänger samman och att kvinnor tar plats i beslutande positioner är en av nycklarna till förändring. Dessa frågor lyfts i den nya utställningen ”Folkvalda att leda” på Etnografiska museet i Stockholm.

10 september 2021, Landets Fria Tidning

Småbrukare står för 70 procent av matförsörjningen i världen och en majoritet av dem är kvinnor. Ny forskning visar att den globala matförsörjningen hotas av klimatförändringarna. Nu är det dags att på riktigt inse vikten av att satsa på småskaliga jordbruk.

25 september 2021, Folkbladet

Ny forskning visar att den globala matförsörjningen hotas av klimatförändringarna. Nu är det dags att på riktigt inse vikten av att satsa på småskaliga jordbruk.

23 september 2021, Dala-Demokraten

Vad händer när kvinnor får inflytande i ett samhälle på samma villkor som män? Den ideella organisationen The Hunger Project och Etnografiska museet i Stockholm visar under hösten fotoutställningen ”Folkvalda att leda” där besökaren får följa sex kvinnor som alla har kämpat för sina platser i politiken.

1 september 2021, Aftonbladet

Vad händer när kvinnor får inflytande i ett samhälle på samma villkor som män? Den ideella organisationen The Hunger Project och Etnografiska museet i Stockholm visar under hösten fotoutställningen ”Folkvalda att leda” där besökaren får följa sex kvinnor som alla har kämpat för sina platser i politiken.

1 september 2021, Göteborgs-Posten

Vad händer när kvinnor får inflytande i ett samhälle på samma villkor som män? Den ideella organisationen The Hunger Project och Etnografiska museet i Stockholm visar under hösten fotoutställningen ”Folkvalda att leda” där besökaren får följa sex kvinnor som alla har kämpat för sina platser i politiken.

1 september 2021, Bohusläningen

I spåren av klimatförändringar och torka är rent vatten långt ifrån en självklarhet i många länder. Speciellt inte i byar längs med ekvatorn där vattenförsörjningen kan vara kritisk . Många gånger är lokalbefolkningen hänvisade till flera kilometers gångväg från bostäderna för att få tag i rent vatten. Detta har det svenska Green Tech-företaget Way out haft i åtanke när de tagit fram ett mikroreningsverk som kan ställas upp i områden där vattenförsörjningen är kritisk. Det enda som behövs är ett borrhål i marken till en vattenkälla.

27 augusti 2021, Aftonbladet

Hör Liinu Diaz Rämö från The Hunger Project berätta om fotoutställningen ”Folkvalda att leda” om kvinnliga ledare i Indien som öppnar den 4:e september på Etnografiska museet i Stockholm.

27 augusti 2021, Global Bar Magazine

Enligt den nyligen släppta rapporten State of Food Security and Nutrition in the World Report 2021 levde upp till 811 miljoner människor i hunger 2020 – en ökning med 161 miljoner människor sedan 2019. Coronapandemin har gjort att många framsteg med de globala målen i Agenda 2030 stannat av.

17 augusti 2021, Örebronyheter

690 miljoner människor lever idag i kronisk hunger. 60 miljoner fler än för fem år sedan – utvecklingen går åt helt fel håll. Det betyder 690 miljoner människor som riskerar att hamna direkt i svält när något oväntat inträffar; en naturkatastrof, väderomslag till följd av klimatförändringar, en pandemi.

6 augusti 2021, Kinda-Posten

690 miljoner människor lever idag i kronisk hunger. 60 miljoner fler än för fem år sedan – utvecklingen går åt helt fel håll. Det betyder 690 miljoner människor som riskerar att hamna direkt i svält när något oväntat inträffar; en naturkatastrof, väderomslag till följd av klimatförändringar, en pandemi.

6 augusti 2021, Västerviks-tidningen

690 miljoner människor lever idag i kronisk hunger. 60 miljoner fler än för fem år sedan – utvecklingen går åt helt fel håll. Det betyder 690 miljoner människor som riskerar att hamna direkt i svält när något oväntat inträffar; en naturkatastrof, väderomslag till följd av klimatförändringar, en pandemi.

3 augusti 2021, Sydöstran

Världshungern är en komplex fråga som handlar om så mycket mer än mat, skriver Malin Flemström. 690 miljoner människor lever idag i kronisk hunger. 60 miljoner fler än för fem år sedan – utvecklingen går åt helt fel håll. Det betyder 690 miljoner människor som riskerar att hamna direkt i svält när något oväntat inträffar; en naturkatastrof, väderomslag till följd av klimatförändringar, en pandemi.

10 juli 2021, Nya Wermlands-Tidningen

690 miljoner människor lever i dag i kronisk hunger. 60 miljoner fler än för fem år sedan – utvecklingen går åt helt fel håll. Det betyder 690 miljoner människor som riskerar att hamna direkt i svält när något oväntat inträffar; en naturkatastrof, väderomslag till följd av klimatförändringar, en pandemi. 

26 juni 2021, Gefle Dagblad

Fortfarande dör en kvinna varannan minut till följd av komplikationer vid graviditet eller förlossning. Pandemin har försvårat en redan oacceptabel situation och värst drabbade är kvinnor som lever i fattigdom och på landsbygden. På Mors dag uppmärksammar vi alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet.

2 juni 2021, Örebronyheter

Fortfarande dör en kvinna varannan minut till följd av komplikationer vid graviditet eller förlossning. På Mors dag uppmärksammar vi alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet.

30 maj 2021, Kristianstadsbladet

I skuggan av pandemin tvingas allt fler människor leva hungriga, utan mat för dagen. Utvecklingen kan stoppas, med hjälp av världens småbrukare, skriver Malin Flemström, vd för The Hunger Project Sverige.

– Vi vill redan från start att det här varumärket ska bidra till samhället. Därför har vi inlett ett strategiskt samarbete med The Hunger Project, säger Sofia Syrén.

28 maj 2021, Omvärlden

Matsmart inleder också ett samarbete med The Hunger Project och skänker en procent av vinsten från försäljningen av det egna varumärket dit.

– Vi vill redan från start att det här varumärket ska bidra till samhället. Därför har vi inlett ett strategiskt samarbete med The Hunger Project, säger Sofia Syrén.

4 maj 2021, Dagligvarunytt

Pandemin har förvärrat matsäkerheten i stora delar av världen. Enligt den senaste rapporten från FN-organen FAO och WPF befinner sig över 30 miljoner människor på gränsen till svält.

2 april 2021, ETC

Kriser förstärker redan existerande orättvisor i samhället och världen stod dåligt rustad när Covid-19 slog till. Jämställdheten har på flera områden backat i pandemins spår. Våldet mot kvinnor i hemmet har ökat, enligt en sammanställning från UN Women. Kvinnor drabbas också oproportionerligt hårt ekonomiskt. 41 procent av kvinnorna i världen arbetar i branscher hårt drabbade av pandemin, såsom restaurangbranschen, butiker eller besöksnäring. Flickor har i högre utsträckning än pojkar fått lämna skolan.

28 mars 2021, Folkbladet

Vi behöver arbeta hårdare för att flytta fram kvinnors positioner världen över. Det handlar om rättvisa och jämställdhet, men det handlar också om samhällsutveckling, fattigdomsbekämpning och våra möjligheter att stå emot nästa globala kris, skriver Malin Flemström, VD, The Hunger Project Sverige.

27 mars 2021, Norran

Vi behöver arbeta hårdare för att flytta fram kvinnors positioner världen över. Det handlar om rättvisa och jämställdhet, men det handlar också om samhällsutveckling, fattigdomsbekämpning och våra möjligheter att stå emot nästa globala kris, skriver Malin Flemström, VD, The Hunger Project Sverige.

8 mars 2021, Gefle Dagblad

Vi behöver arbeta hårdare för att flytta fram kvinnors positioner världen över. Det handlar om rättvisa och jämställdhet, men det handlar också om samhällsutveckling, fattigdomsbekämpning och våra möjligheter att stå emot nästa globala kris.

8 mars 2021, Bärgslagsbladet & Arboga Tidning

Långsiktigt klarar inte vår planet en hur stor befolkning som helst. Men det är inte framtidens ofödda människor i Afrika som är det stora hotet. Det är istället resursfördelningen och vår egen förbrukning, skriver Malin Flemström på The Hunger Project.

12 februari 2021, ETC

Välkommen till ditt nya uppdrag som minister för internationellt utvecklingssamarbete, Per Olsson Fridh. Du kan göra skillnad för miljontals utsatta människor och bidra till konkreta steg på vägen för att utrota fattigdomen i världen. Ditt arbete blir på flera sätt svårt. Läget i världen – och debatten i Sverige – kräver att du lyckas förmedla det internationella biståndets unika roll och driva på för alla insatser som krävs för en global hållbar utveckling.

8 februari 2021, Aftonbladet

Världen över har pandemin synliggjort samhällens svagheter. De människor som före pandemins utbrott levde i utsatthet drabbas nu oproportionerligt hårt – och särskilt utsatta är flickor. Vi måste visa att vi menar allvar med att ge varje flicka makten över sitt eget liv, skriver Malin Flemström.

22 oktober 2020, ETC

Tillkännagivandet av att årets fredspris tilldelas World food programme var välkommet. Vi hoppas, precis som Nobelkommittén, att priset ska ge uppmärksamhet till hungerfrågan och den tysta katastrof som drabbar 690 miljoner människor.

19 oktober 2020, Tidningen Syre

Världshungern går att avskaffa. Det tror 7 av 10 ungdomar i The Hunger Projects nya rapport om ungas syn på hunger. Omfördelning av resurser genom bistånd och bidrag är den bästa vägen dit enligt de svarande.

19 oktober 2020, Örebronyheter

En av elva människor i världen lever i dag i hunger och coronapandemin riskerar att förvärra situationen ytterligare. Men än finns det hopp. Världshungern är möjlig att avskaffa. Det menar sju av tio svenska ungdomar enligt en ny rapport.

16 oktober 2020, Tidningen Syre

Idag på FN:n matsvinnsdag släpper Frida Ronge tillsammans med The Hunger Project en kokbok om matsvinn. Kokboken ska inspirera till att laga kreativ mat av det som finns nära och sådant som ofta annars slängs.  ”Jag hoppas att jag kan inspirera läsaren att tänka utanför boxen och se möjligheter med det du har nära till hands, till exempel göra risotton på svenska sädesslag eller snacksa på svenska bönor istället för edamame. Det är ett tankesätt som går att applicera på mycket”, säger Frida Ronge. 

29 september 2020, Restaurangvärlden

The Hunger Project har tillsammans med toppkocken Frida Ronge tagit fram en kokbok som ska inspirera till att laga kreativ mat av det som finns nära och sådant som annars ofta slängs – Möjligheternas kokbok. Boken släpps 29 september på FN:s nyinstiftade dag mot mat-svinn. Intäkterna går till arbetet mot hunger och fattigdom.

29 september 2020, Mygate Magazine

I dag på FN:s första internationella matsvinnsdag, den 29 september, släpper The Hunger Project en kokbok tillsammans med kockprofilen Frida Ronge. Möjligheternas kokbok ska inspirera till att laga mat av sådant som annars slängs. Intäkterna går till välgörenhetsorganisationens arbete mot hunger och fattigdom.

29 september 2020, Foodnet

Frida Ronge släpper en kokbok om matsvinn tillsammans med organisationen The Hunger Project, lagom till att FN för första gången lanserar en internationell dag mot matsvinn.

11 september 2020, Besöksliv

I situationen vi befinner oss i nu är det extremt viktigt att vi åtminstone står fast vid enprocentsmålet, som en lägstanivå om inte riksdagen beslutar att skjuta till extra pengar, skriver Malin Flemström.”

15 juni 2020, Nya Wermlandstidningen

Fortfarande dör en kvinna varannan minut till följd av komplikationer vid graviditet eller förlossning. Värst drabbas kvinnor som lever i fattigdom. På Mors dag uppmärksammar vi alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet. Det skriver Malin Flemström på The Hunger Project.

31 maj 2020, Dagens ETC

”Coronapandemin beräknas resultera i att över 130 miljoner människor hamnar i akut hunger, enligt nysläppt FN-rapport. Det är en dubblering av antalet som lever i akut hunger idag.”

28 maj 2020, Gefle Dagblad

”Coronapandemin beräknas resultera i att över 130 miljoner människor hamnar i akut hunger, enligt nysläppt FN-rapport. Det är en dubblering av antalet som lever i akut hunger idag.”

28 maj 2020, Mariestads-Tidningen

Till följd av coronakrisen ökar nu hungern i världen efter många års minskning. Stängda marknader, höjda matpriser och utebliven skollunch till följd av stängda skolor gör det svårt för många familjer att få tag i tillräckligt med näringsriktig mat. Enligt en prognos av World Food Programme kommer dubbelt så många människor att lida av akut matbrist i slutet av 2020 jämfört med förra året, om vi inte agerar snabbt..

8 maj 2020, Landets Fria

Indien har än så länge få fall av corona och arbetar nu för att förhindra att smittan får fäste. För att nå ut till alla byar i det stora landet använder man sig bland annat av byråden – Panchayats. Nu mobiliseras också de tusentals kvinnliga byråledare som utbildats att ta plats i den lokala politiken.

27 mars 2020, Tidningen Syre

Vi befinner oss mitt i en enorm global utmaning. Världen är drabbad av ett virus som inte känner några gränser. Många politiska ledare pratar om ”kriget” mot viruset. Men det är inte vapen som kommer att hjälpa oss genom krisen. Det är vår förmåga att bry oss om varandra – på lagom avstånd.

26 mars 2020, Nerikes Allehanda

Vi befinner oss mitt i en enorm global utmaning. Världen är drabbad av ett virus som inte känner några gränser. Många politiska ledare pratar om ”kriget” mot viruset. Men det är inte vapen som kommer att hjälpa oss genom krisen. Det är vår förmåga att bry oss om varandra – på lagom avstånd.

26 mars 2020, Östersunds-Posten

”Indien må vara världens största demokrati, men det är ingen jämställd demokrati. Landets kvinnor måste få bli politiker, utan diskriminering och hot om våld. Det skriver Siliva Ernhagen, från The Hunger Project, tillsammans med människorättsjuristen Parul Sharma.”

3 mars 2020, OmVärlden

”Hungern i världen har länge minskat, men de senaste fyra åren har världshungern ökat igen. Rapporter från FN visar att var nionde människa nu går och lägger sig hungrig. Det är en skrämmande utveckling och med tio år kvar tills Agenda 2030 ska vara nådd – och hungern utrotad – måste vi växla upp arbetet, skriver Silvia Ernhagen på The Hunger Project.”

27 feb 2020, FUF – Föreningen för utvecklingsfrågor

”I dag lanserar Indiska en helt ny yogakollektion. Samtidigt drar de igång ett insamlingsprojekt till stöd för utsatta kvinnor i Indien. Se hela kollektionen här.”

6 feb 2020, Svensk DAM

”Nyligen har INDISKA släppt en ny Yogakollektion. I samband med det gick också startskottet för deras insamlingsinitiativ YOGA FOR RIGHTS till stöd för kvinnor i Indien som kämpar för ett liv utan våld och förtryck.”

Feb 2020, Yoga Living

En majoritet av Ugandas befolkning är helt beroende av jordbruket. Därför drabbas de särskilt hårt av klimatförändringarna, som innebär allt längre torrperioder. Irene Naikaali hjälper småbrukare att blir mer motståndskraftiga, och samtidigt öka sin skörd. LFT träffade henne en regnig decemberdag på ett fik i Stockholm.

20 dec 2019, Landets Fria Tidning

Klimatförändringarna gör en redan svår situation svårare för de fattigaste i världen. Irene Naikaali Ssentongo vill genom tradition och kreativitet bidra till ett hållbart jordbruk.

18 dec 2019, OmVärlden

”Ge kvinnorna plats i granen – det är uppmaningen från Hungerprojektets julkampanj.
Anna Ileby har gjort en av kampanjens juldekorationer.”

17 dec 2019, Värnamo Nyheter

Frida Ronge, gastronomisk ledare på Tak, har blivit ambassadör för Hungerprojektet som har som syfte att avskaffa hunger och fattigdom i världen.”

26 nov 2019, Restaurangvärlden

Den 1 december öppnas dörrarna till eventet Style it forward. Här kan du shoppa kläder, skor och accessoarer till rabatterade priser och samtidigt bidra till att avskaffa hunger och fattigdom i världen.”

22 nov 2019, BAAM

“I Hungerprojektets julkampanj fick sex illustratörer uppgiften att avbilda sex kvinnor som alla lyckats ta sina familjer ur situationer av hunger och fattigdom och gör skillnad i sina byar. Illustrationerna har skapats som dekorationer att hänga i julgranen.”

Nov 2019, Cap&Design

Med snart bara tio år kvar innan de globala målen i FN:s Agenda 2030 ska vara uppnådda börjar vi få bråttom. De småskaliga bönderna, som står för produktionen av en majoritet av all mat i världen, är nyckeln både till att öka den biologiska mångfalden och avskaffa hungern.”

16 okt 2019, Värmlands Folkblad

Med snart bara tio år kvar innan de globala målen i FN:s Agenda 2030 ska vara uppnådda börjar vi få bråttom. De småskaliga bönderna, som står för produktionen av en majoritet av all mat i världen, är nyckeln både till att öka den biologiska mångfalden och avskaffa hungern.”

16 okt 2019, Mariestadstidningen

Med snart bara tio år kvar innan de globala målen i FN:s Agenda 2030 ska vara uppnådda börjar vi få bråttom. De småskaliga bönderna, som står för produktionen av en majoritet av all mat i världen, är nyckeln både till att öka den biologiska mångfalden och avskaffa hungern.”

16 okt 2019, Östra Småland

“Ett kraftfullt arbete för flickors rättigheter går i linje med barnkonventionen och varje barns rätt att slippa bli bortgift som barn. Det är också avgörande i arbetet med att avskaffa hunger och fattigdom.”

11 okt 2019, Aftonbladet

Med de globala utmaningar vi står inför är det ologiskt att minska stödet till internationellt samarbete och tro att det ska leda till ökad trygghet och säkerhet i Sverige.”

8 sep 2019, Svenska Dagbladet

”Trots att den absoluta fattigdomen i världen minskat under de senaste decennierna, går utvecklingen när det gäller hunger åt fel håll, skriver Silvia Ernhagen.”

29 maj 2019, Borås Tidning

”Var nionde människa på jorden – drygt 800 miljoner – lever i kronisk hunger. Trots att den absoluta fattigdomen i världen minskat under de senaste decennierna, går utvecklingen när det gäller hunger åt fel håll med förödande konsekvenser som följd. Nästan 3 miljoner barn dör varje år på grund av näringsbrist och 150 miljoner barn är kortväxta av samma orsak, skriver Silvia Ernhagen, vd Hungerprojektet.”

28 maj 2019, Gefle Dagblad

”Var nionde människa på jorden – drygt 800 miljoner – lever i kronisk hunger. Trots att den absoluta fattigdomen i världen minskat under de senaste decennierna, går utvecklingen när det gäller hunger åt fel håll med förödande konsekvenser som följd. Nästan 3 miljoner barn dör varje år på grund av näringsbrist och 150 miljoner barn är kortväxta av samma orsak. Idag (den 28 maj) är det World Hunger Day men inte många är medvetna om den tysta katastrof som pågår där miljontals människor lever hungriga och undernärda.”

28 maj 2019, Bohusläningen

”Var nionde människa på jorden – drygt 800 miljoner – lever i kronisk hunger. Trots att den absoluta fattigdomen i världen minskat under de senaste decennierna, går utvecklingen när det gäller hunger åt fel håll med förödande konsekvenser som följd. Nästan 3 miljoner barn dör varje år på grund av näringsbrist och 150 miljoner barn är kortväxta av samma orsak. Idag (den 28 maj) är det World Hunger Day men inte många är medvetna om den tysta katastrof som pågår där miljontals människor lever hungriga och undernärda.”

27 maj 2019, Jönköpings-Posten

”Det blev en jordskredsseger för Narendra Modi i världens största val i Indien.
– Det politiska spelet går att jämföra med Game of Thrones, säger 
Ruchi Yadav, som arbetar med kvinnors politiska deltagande i Indien.”

23 maj 2019, Omvärlden

”Yoga och entreprenörskap. Det är två av Gina Azarics passioner och genom sitt engagemang Yoga For Good förenar hon dem bägge genom att arrangera yogaklasser där pengarna oavkortat går till välgörenhet.”

23 maj 2019, Yogaworld

”Förhandlingarna som pågår om EU:s framtida bistånd domineras av viljan att hindra migration. EU är en otroligt viktig kraft för fattigdomsbekämpning, demokrati och försvar av mänskliga rättigheter runt om i världen. Biståndet måste fortsätta vara styrt av demokratiska värderingar och internationell solidaritet, skriver flera organisationer.”

16 maj 2019, Svenska dagbladet

”I söndags valdes högernationalisten Jair Bolsonaro till ny president i Brasilien, ett valresultat som följer en global trend med ökande hot mot demokratin. De som försvarar våra grundläggande rättigheter – civilsamhällets människorättsaktivister och miljöförsvarare – får betala ett högt pris, ibland med sina liv.”

30 okt 2018, Aftonbladet

”Under valrörelsen har tjugo nyckelpolitiker ställt sig bakom våra politiska krav för en rättvis och hållbar global utveckling. Det är bra, men långt ifrån tillräckligt, skriver representanter för 50 organisationer inom svenskt civilsamhälle.”

4 sep 2018, Altinget

”Nazisternas närvaro i Almedalen sker på bekostnad av vår trygghet. Landets politiker måste nu snabbt säkerställa ett tryggt, demokratiskt samhälle, skriver RFSL och ytterligare 40 organisationer inom svenskt civilsamhälle.”

4 jul 2018, Expressen

”Politiska beslut som tas i Sverige påverkar människor i andra länder och det som händer i andra länder påverkar oss. Klimatförändringar, konflikter och hoten mot demokratin är några av många exempel på globala utvecklingsfrågor som partierna i Sverige aktivt måste jobba med.”

11 jun 2018, Aftonbladet