Vi söker två praktikanter till ht20.

The Hunger Project Sverige söker två studenter för praktik med inriktning på kommunikation, projektledning och insamling under hösten 2020 i Stockholm.

Vem vi söker
Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. Vi tror att du brinner för globala frågor och vill vara på en praktikplats där du känner att du gör skillnad. Tillsammans med en handledare sätter du upp mål och uppgifter för din praktikperiod och har regelbundna avstämningssamtal.

Din praktik ingår som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och minst ska den pågå i 10 veckor, men helst i 20 veckor, dvs en hel termin (det spelar ingen roll om det är via högskola, folkhögskola, yrkesutbildning eller genom annan eftergymnasial utbildning).


1. Projektledning: Style it Forward
Vi söker en praktikant för att jobba med Style it Forward – ett modeevent i form av en popup-butik där intäkterna går till The Hunger Project. Detta är något för dig som är intresserad av att jobba med projektledning, företagskontakter, event och marknadsföring. Under handledning får du ansvaret för koordinering och insamling av objekt till eventet, att leda och driva marknadsföringen samt genomföra och följa upp arrangemanget.


2. Projektledning: Den Goda Auktionen
Vi söker en praktikant för att jobba med Den Goda Auktionen – en onlineauktion som erbjuder restaurangbesök, hotellvistelser samt andra events och där intäkterna går till The Hunger Project. Detta är något för dig som är intresserad av att jobba med projektledning, företagskontakter och marknadsföring. Under handledning får du ansvaret för koordinering och insamling av objekt till auktionen, att leda och driva marknadsföringen samt genomföra och följa upp arrangemanget.


Ansökan
Skicka ditt cv och ett personligt brev där du besvarar nedanstående frågor till tim.olsson@thehungerproject.se

1. Vilken av praktikplatserna söker du?
2. I vilken egenskap gör du praktik (t.ex. inom universitetsutbildning)?
3. Hur lång är din praktikperiod?
4. Varför vill du göra praktik hos The Hunger Project?
5. Vad vill du få ut av din praktik?
6. Vad kan du tillföra The Hunger Project inom ramen av praktiken?

Vi vill ha din ansökan senast fredagen 10 april 2020.


Om The Hunger Project
The Hunger Project är en global, ideell organisation som jobbar för att avskaffa hunger och fattigdom. Med jämställdhet i fokus utbildar och stärker vi människor på gräsrotsnivå att skapa långsiktig och hållbar förändring av sina samhällen. Programmen finns i tretton länder i Afrika, Asien och Latinamerika. I Sverige jobbar vi med insamling till de globala programmen och informationsspridning om hunger- och fattigdomsfrågan.