Stay in. Reach out.

Nå ut till 16 miljoner människor genom att stanna hemma. #StayInReachOut och se till att dina medmänniskor världen över får möjlighet att skydda sig mot Coronaviruset.

I Sverige har vi tillsammans gjort beundransvärda insatser för att minska smittspridningen av Coronaviruset. Vi bidrar alla genom att arbeta hemifrån, avstå från att träffa familjen, avboka resor eller ställa in evenemang. Nu har du chansen att också utöka din solidaritet till ett globalt plan.

Så är du med i insamlingskampanjen
Det är enkelt. Ge en summa som motsvarar det du skulle spendera på någonting du inte riktigt har möjlighet till just nu. En take away-kaffe, en utelunch med dina arbetskamrater eller en konsert med din favoritartist. Istället går din investering till någonting som minskar smittspridningen i en annan del av världen. En handtvättsanordning i Benin, skyddsutrustning i Ghana eller en informationskampanj i Indien. Så om du har möjlighet: #StayInReachOut.

Så arbetar The Hunger Project för att minska smittspridningen av Coronaviruset.

The Hunger Projects prioritering ligger i att säkerställa att uppdaterad och rätt information når ut till alla. Vi har över 500 000 lokala volontärer som på ett effektivt och koordinerat sätt kan nå ut till de mest avlägsna samhällena i Afrika, Indien, Bangladesh och Latinamerika.

Din investering möjliggör att vi kan nå ut till över 16,5 miljoner människor, som alla har rätt till rätt information om Coronaviruset. För att minska smittspridningen behöver vi utöka följande aktiviteter:

Spridning av rätt hälsoinformation.
Att ha tillgång till enkel och tydlig information om Coronaviruset – digitalt, utskrivet eller verbalt – i ditt eget språk innebär att du kan göra de val som krävs för att din familj ska vara skyddad.

Träning i handtvättningsteknik och installation av tippy taps. 
Att ha kunskap om och möjlighet att tvätta händerna på ett rätt sätt betyder att du kan minimera risken att bli smittad, och att smitta andra.

Produktion av handsprit och ansiktsmasker.
Att ha rätt produkter för att skydda dig själv och andra i din omgivning gör att du kan känna dig trygg i att du minimerar risken att bli sjuk.