Stå upp för flickors rättigheter!

Varannan sekund gifts en flicka bort någonstans i världen. Det är 12 miljoner flickor per år. 33 000 varje dag. Tillsammans står vi upp för flickors rätt att inte bli bortgifta.

Tänk dig att som 14-åring plötsligt en dag inte få gå till skolan för att dina föräldrar vill ha dig hemma inför det stundande bröllopet. Dina drömmar om att utbilda dig krossas. Du kommer med stor sannolikhet föda ditt första barn innan du är 16 år och riskera att din kropp, som inte är redo för graviditet och förlossning, skadas.

Bangladesh är detta verklighet för fler än hälften av alla flickor under 18 år. Och i Afrika söder om Sahara för nästan en tredjedel av flickorna.

250 kr/ring (inkl. frakt)

Genom att köpa den här svarta ringen bidrar du till The Hunger Projects arbete för att se till att flickor inte gifts bort. Ringen har vi fått av Ur&Penn och intäkterna från försäljningen går till våra program för att stärka flickors rättigheter genom informationskampanjer och utbildningar om vikten av att låta flickor gå i skolan och om farorna med skadliga traditioner som barnäktenskap och hemgift.

För att sprida ordet, ta ett foto när du bär ringen, lägg upp den i dina sociala medier med hashtagen #ingaflerbarnbrudar

Ringen är tillverkad i järn med ett tunt lager svart färg sprayat utanpå. Den finns i en storlek, men den har en liten öppning som gör att den är justerbar för alla fingerstorlekar. För att ringen ska behålla sin symboliska svarta färg så länge som möjligt rekommenderar vi att inte bada, duscha eller tvätta händerna med ringen på.

#ingaflerbarnbrudar