En värld utan hunger.

Var tionde människa på jorden går hungrig varje dag. 811 miljoner människor. Mer än dubbelt så många som hela USA:s befolkning. Men en annan värld är möjlig. En värld utan hunger. Visa att du står upp för den.

När all vaken tid går åt till att skaffa mat för dagen så hämmar det familjer, individer och samhällen. Då finns det ingen tid eller utrymme för att spara pengar, utbilda sig, starta företag eller göra upp planer för framtiden. Så ser vardagen ut för var elfte människa på jorden.

En värld fri från hunger är möjlig
Hunger handlar om mer än mat. Det handlar om människors möjligheter att ta kontroll över sina egna liv. Varaktig förändring behöver utgå från människors egna önskningar, visioner och drivkrafter. Vår utgångspunkt är att människor själva kan förändra och förbättra sin tillvaro, om de ges rätt förutsättningar. Det är inte fler matpaket som är lösningen utan fler möjligheter. När människor får rätt verktyg att förverkliga sina framtidsvisioner kan vi skapa en värld utan hunger.

250 kr/halsband (inkl. frakt)

Bär en hungerfri värld runt halsen.

Visa att du står upp för en värld utan hunger genom att bära vårt symboliska halsband. Alla intäkter går till The Hunger Projects arbete för att avskaffa hunger.

Halsbandet har vi fått av Ur&Penn och intäkterna från försäljningen går till vårt arbete med att stötta utveckling som drivs av människor som själva lever i samhällen som präglas av fattigdom och hunger.

Sprid ordet
För att sprida ordet – ta ett foto när du bär ditt halsband och posta i dina sociala medier med hashtagen #envarldutanhunger

Metallblandningen i halsbandet består av till största delen zink (96%) samt aluminium, magnesium, mässing och järn. Det kan finnas spår av nickel, så vi rekommenderar inte att halsbandet bärs av nickelallergiker. Kedjan består endast av järn.

Så arbetar The Hunger Project för att avskaffa hunger.

The Hunger Project arbetar för att skapa en värld fri från hunger och fattigdom, där alla människor lever ett hälsosamt, meningsfullt och värdigt liv som de själva har makt över.

Vi gör det genom att stötta människor som själva lever i samhällen präglade av fattigdom och hunger. Tillsammans identifierar vi problem och lösningar för en hållbar och långsiktig utveckling.

Ledarskap och självförtroende
För att vända utvecklingen i ett helt samhälle arbetar The Hunger Projects med att stärka ledarskap och självförtroende. Vi ser till att människor själva får leda och driva sin egen utveckling. Vi utbildar människor så de får kunskaper och metoder för att kunna avskaffa den egna hungern och fattigdomen.

Börjar med kvinnor
En stor del av världens problem med fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala eller ekonomiska ställning som män. Därför börjar vi alltid med kvinnor, för när kvinnor stärks och får möjlighet att delta i samhället på samma villkor som män så förändrar de världen till det bättre.

Våra program finns i tretton länder i Afrika, Asien och Latinamerika och vi når ut till 16 miljoner människor med vår verksamhet.