Foto: Johannes Odé

Testamentsgåva – en investering som lever vidare.

När du väljer att testamentera hela eller delar av ditt arv till förmån för The Hunger Project investerar du i människor som själva leder arbetet mot ett liv utan hunger med stöd av våra insatser.

I ett testamente ger du uttryck för din vilja för framtiden och garanteras att din personliga önskan blir respekterad och förverkligad. Det kan kännas svårt eller krångligt att ta steget mot att upprätta ett korrekt testamente och vi samarbetar därför med juridiska experter som kan guida dig genom processen när du vill upprätta ett testamente där The Hunger Project är förmånstagare till hela eller delar av ditt arv.

Genom den juridiska digitaltjänsten Jurio kan du på deras hemsida upprätta ett skräddarsytt testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig. Och väljer du att inkludera The Hunger Project i ditt testamente är tjänsten gratis.

Läs mer om Jurio.

Genom vårt samarbete med Lavendla erbjuds du som månadsgivare till The Hunger Project reducerade priser på deras juridiska tjänster och dokument.

Hur använder The Hunger Project mitt arv?

The Hunger Project är en ideell organisation och vi behöver därför inte betala skatt på vinster som uppstår vid försäljning av värdepapper eller fastigheter som vi erhållit genom arv. Värdepapper och fast egendom säljs på den öppna marknaden genom mäklare och hela behållningen går till vårt arbete för att skapa en värld utan hunger.

Du kan i viss utsträckning specificera till vilket ändamål du vill att ditt arv ska användas. Om du däremot är alltför specifik eller uppger länder där vi inte är verksamma kan vi tvingas avstå från ditt arv. Därför ser vi helst att du inte uppger några specifika ändamål utan låter The Hunger Project avgöra var inom vår ordinarie verksamhet ditt arv behövs mest och gör störst nytta.

Vi finns här för att besvara dina eventuella frågor eller funderingar

Kontakta gärna mig om du har frågor om ditt testamente.

Malin Flemström
Vd och kampanjansvarig.

malin.flemstrom@thehungerproject.se