Genom initiativet Give Time kommer Ur&Penn ta epicentret Obenyemi i Ghana till självförsörjning.

Ur&Penn har valt att genom sin stiftelse Give Time investera i The Hunger Projects  arbete i ett antal byar  i Ghana som tillsammans gått samman och driver utvecklingen framåt i området. The Hunger Projects arbete utgår från övertygelsen att människor själva ska driva sin förändring.

Tillsammans med byinvånarna byggs ett epicenter som fungerar som ett samhällscenter för närliggande byar. I ett epicenter finns en förskola, hälsoklinik, mikrobank och möjlighet att utbilda människor. Epicenterstrategin skapar självförsörjande samhällen, där fler barn, kvinnor och män kan få tillgång till utbildning, hälsovård och möjlighet att starta företag.


Kommer bli självförsörjande
Genom bidraget från Ur&Penns stiftelse kommer Obenyemi epicenter i sydöstra Ghana bli självförsörjande om några år. Då har människorna i området gjort en stor förflyttning från ett samhälle i fattigdom och kronisk hunger till ett samhälle som driver sin egen utveckling och där människor har makt över sina liv.

– De 17 Globala målen i Agenda 2030 pekar tydligt på betydelsen av partnerskap för att målen ska nås. Därför är vi väldigt glada över det långsiktiga partnerskap vi nu bygger upp med Ur&Penn. De har ett stort engagemang för att bidra till jämlikhet och jämställdhet. Tillsammans kan vi förändra världen, säger Malin Flemström, tf. vd på The Hunger Project Sverige.

Ur&Penn om projektet.

Abed Al Saffar, vd Ur&Penn

”Jag tror alla vi som jobbar på Ur&Penn har drivkraft av att hjälpa till. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra något. Genom att hjälpa en person ur hunger har vi samtidigt hjälpt den personen att få tillgång till det vi anser är mest värdefullt av allt – sin egna tid.”

Det här är Obenyemi Epicenter.

Programland: Ghana
Befolkning:
 Ca 3 000 personer
Kringliggande byar: Abotia, Korm Tseredom, Agordjor, Obenyemi, Blam, Pahiamya, Abertima och Onumako
Huvudsaklig sysselsättning: Jordbruk, försäljning, snickeri och sömnad.