Abraham greppade tag i en möjlighet.

Abraham Narh från Ghana hörde talas om en av The Hunger Projects utbildningar som hölls i närheten, och blev intresserad. Under utbildningen fick han kunskap som gjorde att han kunde öka sin skörd mer och mer. Idag har hans jordbruk vuxit kraftigt och han har flera anställda.

Abraham bor i en by i östra Ghana, en bit bort från Voltasjön. På lagom avstånd från hans hus, som ligger i änden av en stor gårdsplan, bor några grannfamiljer. I närheten ringlar en bäck. Platsen är lugn och fridfull. Abraham är gift och har åtta barn tillsammans med sin fru. Han driver ett jordbruk där han odlar majs, kassava, kakao och grönsaker. Han har gjort en stor personlig resa, en resa som började när han kom i kontakt med The Hunger Project och greppade tag i en liten möjlighet.

Mikrolån möjliggjorde satsningen
I samband med The Hunger Projects utbildning fick Abraham möjlighet att ta ett mikrolån via mikrofinansbanken för att utveckla sitt företag. Idag har han odlingslotter som är utspridda över ett stort område, och ibland hyr han extra mark.

– Förut skördade jag tre säckar majs från ett hektar land, nu får jag ut nio säckar från samma yta. De grödor som vi inte tillagar och äter själva säljer vi på olika marknader. Min fru processar och säljer råvarorna, det är hon som sköter affärerna, säger Abraham.

"Jag vill att mina barn själva ska bestämma över sin framtid, jag kommer inte lägga mig i. Min önskan är att de ska vara självständiga och ha makt att bestämma över sina liv."

Stolt far som skickar sina barn till skolan
Abraham är stolt över sina åtta barn, som till skillnad från honom själv fått möjligheten att gå i skolan och studera vidare. På frågan om vad han tänker kring deras framtid svarar han utan att tveka.

Jag vill att mina barn själva ska bestämma över sin framtid, jag kommer inte lägga mig i. Min önskan är att de ska vara självständiga och ha makt att bestämma över sina liv, något jag själv inte hade möjlighet att göra.

Röster från folkrörelsen för en värld utan hunger.

Folkrörelsen för en värld utan hunger drivs av människor som lever i hunger. De vet vilka problemen är och vad som behövs för att lösa dem. De tar tag i sin egen utveckling och visar vägen för sina lokalsamhällen. Vi vill gärna dela med oss av några inspirerande historier från folkrörelsen.