Tre av medlemmarna i Women's Development Warriors, Etiopien 2023. Foto The Hunger Project.
Alem, Seida och Woinshet från Women's Development Warriors, Etiopien 2023. Foto The Hunger Project.

Women’s Development Warriors tar täten i kampen mot hunger

I Gurageregionen i centrala Etiopien leder Women's Development Warriors en rörelse för att bekämpa hunger. Denna gräsrotsrörelse, bestående av ett 30-tal kvinnor, kämpar outtröttligt för att förbättra sina samhällen.

Stärkt lokaldemokrati i Etiopien

The Hunger Project, aktivt i Etiopien sedan 2004, arbetar med samhällsledda metoder för att få slut på hunger. Med stöd från Svenska Institutet stärker vi lokaldemokratin och utvecklar civilsamhällesorganisationers förmåga att tillsammans påverka och driva utvecklingen i sina samhällen.

Women’s Development Warriors

Women’s Development Warriors deltar i utbildningar organiserade av The Hunger Project. Enligt Tsege Antuwan, näringsexpert vid den lokala hälsomyndigheten, har byn sett många förändringar tack vare kvinnornas insatser. Majoriteten av invånarna odlar nu en variation av grödor, har tillgång till publika och egna toaletter, rent vatten och ökade kunskaper om näringslära.

Möt Seida

Seida, en drivande medlem av Women’s Development Warriors, odlar näringsrika grödor som avokado, bönor och basilika.

– Inget här köptes på marknaden, säger Seida stolt och visar vad hon skördat från sin frodiga trädgård. Hon förser sin familj med näringsrik mat och säljer överskottet på marknaden.

Förbättrad vattenförsörjning

Genom att gemensamt påverka lokala myndigheter har de säkerställt att 34 hushåll i Seidas by nu har rent dricksvatten, vilket minskar risken för sjukdomar och undernäring.

Seida och hennes vänner förbättrar levnadsvillkoren och ingjuter hopp i sitt samhälle. Deras arbete inspirerar och visar att varaktig förändring är möjlig när kvinnor får rätt förutsättningar att leda.

Kom på vårt event om lokaldemokrati den 17 september!

Dela inlägget:

Relaterade inlägg