Aminata drömmer om en trehjuling.

Aminata Kabore är en ambitiös och hårt kämpande butiksinnehavare från Nagréongo i Burkina Faso. Utöver försäljningen på marknaden föder Aminata upp djur. Det är vinsterna från denna verksamhet som gör att hon kan säkerställa skolgången för sina äldre barn som går i gymnasiet.

När man möter Aminata slås man direkt av hennes varma leende. Denna 40-åriga butiksinnehavare har bott med sin man och deras fyra barn i Nagréongo i 20 år. Genom butiken får hon en inkomst som behövs för att täcka familjens utgifter.

Vill ge sina barn skolgången hon själv aldrig fick
– Min man och jag träffades på ett bröllop, berättar hon. Jag hade väldigt tur. Till skillnad från de flesta kvinnor i byn fick jag på egen hand välja en man att gifta mig med.

Aminata är analfabet och hon är fast besluten om att hennes barn inte ska gå samma öde till mötes.

Jag gick inte i skolan. Att mina barn möter samma öde som jag är inget alternativ. Under skollov är de hemma och hjälper oss, men deras studier kommer alltid i första hand. Lärarna uppmuntrar oss att inte belasta barnen med hushållsarbete. Om man inte sätter sina barn i skolan minskar man deras chanser att lyckas i livet, säger Aminata.

"Jag gick inte i skolan. Att mina barn möter samma öde som jag är inget alternativ. Om man inte sätter sina barn i skolan minskar man deras chanser att lyckas i livet."

Tagit del av The Hunger Projects utbildningar
Aminata säljer sina sista frukter på marknaden. Frukt- och grönsaksverksamheten är inte alltid lönsam, men den gör att hon kan köpa skolmaterial till sina barn som går i grundskolan. Förutom djurhållningen och frukt- och grönsaksförsäljningen tillverkar hon även tvål. Hon och en grupp andra kvinnor har sedan länge tagit del av The Hunger Projects utbildningar.

Aminatas dröm är att ha en trehjuling för att transportera varor till marknaden och mata sina djur. Hon skulle också vilja bygga ett hus i regionens huvudstad Ziniaré.

– Ett hus i vår region är en långsiktig investering. Som vi brukar säga, tegel ruttnar inte. Om du har ett hus så är det för livet, säger Aminata.

Röster från folkrörelsen för en värld utan hunger.

Folkrörelsen för en värld utan hunger drivs av människor som lever i hunger. De vet vilka problemen är och vad som behövs för att lösa dem. De tar tag i sin egen utveckling och visar vägen för sina lokalsamhällen. Vi vill gärna dela med oss av några inspirerande historier från folkrörelsen.