Möjligheternas kokbok.

En tredjedel av all mat som produceras slängs. Vi har tillsammans med toppkocken Frida Ronge tagit fram en kokbok som ska inspirera till att laga kreativ mat av det som finns nära och sådant som annars ofta slängs.

Den här boken går inte av för hackor. Den både inspirerar, matar dig med goda recept och ger en inblick i världens matsituation. För jorden har gett oss enorma resurser, men ojämlik tillgång. Därför måste var och en av oss fokusera på vad vi kan bidra med – som att se möjligheterna i varje människas kraft, våga släppa fram vår kreativitet och laga mat av det som finns nära oss. Och kanske svänga ihop något oförglömligt av rester. Vad sägs om furikake eller friterad sill i gamla brödsmulor

All vinst går till att avskaffa hunger
Bakom idén till den här boken står vi på The Hunger Project och bakom de klimatsmarta recepten står kocken Frida Ronge. The Hunger Project arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom runtom i världen och bokens recept varvas med matiga nedslag och reportage från flera av våra verksamhetsområden – om allt från jordens näringsrika grödor till mirakelträd och växande framtidstro. Du som köper den här boken bidrar på riktigt till att avskaffa hunger eftersom vinsten går till The Hunger Projects viktiga arbete. En riktigt god möjlighet!

Köp en kokbok som tar vara på alla möjligheter.

268 kr (inkl. frakt & moms)

Låt recepten inspirera dig att tänka utanför boxen och se möjligheter med det du har nära till hands. Gör din risotto på svenska sädeslag eller snacksa på svenska bönor istället för edamame. Recepten är främst baserade på plantbaserade råvaror, ofta från Sverige. Vissa recept är säsongsanpassade så de får man helt enkelt längta lite efter. Men det är härligt att längta, eller hur!

All vinst från boken går till The Hunger Projects arbete med att avskaffa hunger.

Vikt: 500 g
Sidantal: 140

Rostad jordärtskocka.

Krispigt fröknäcke.

Smarrig äppelkompott.

"Alla kan göra goda grejer. Det här är mitt sätt."

Frida Ronge, kock

Frida Ronge är en lika visionär som kreativ kock. Kulinarisk chef på flera restauranger i Stockholm och vinnare av bland annat White Guide Rising Star of the Year och Karin Franssons mentorpris. Hon figurerar också då och då i TV4’s Nyhetsmorgon. Hon är även skapare av recepten i den här boken, såklart.

”Nu hjälps vi åt att tänka kreativt och ta vara på våra råvaror – laga något oväntat av det du i vanliga fall kanske skulle kastat bort. Förhoppningen är att recepten kan inspirera dig att tänka utanför boxen och se möjligheter med det du har nära till hands. Men inte bara det, det handlar också om att göra risotton på svenska sädesslag eller att snacksa på svenska bönor istället för edamame. Små goda steg, mot riktigt goda grejer.”

"Förhoppningsvis får du en känsla av att det du gör i köket faktiskt spelar roll."

Malin Flemström, vd The Hunger Project Sverige

”Genom boken vill vi komma in i ditt kök, där du ibland är kreativ och påhittig, och ibland kanske känner hopplöshet och får tunnelseende. Precis som alla människor. Vi vill utmana dig att tänka nytt, att ta vara på det du har och inspirera dig med nyskapande recept signerade fantastiska Frida Ronge. Men vi vill också ge dig nya sätt att se på din omvärld och mata dig med starka berättelser från människor som du delar denna planet med. Vi hoppas att du blir inspirerad av hur man producerar och lagar mat i andra länder, och att du kanske hittar en ny favoritingrediens bland Fridas recept. ”