Dag.
Tim.
Min.
Sek.

World Hunger Day.

Den 28 maj uppmärksammar vi World Hunger Day, en dag som instiftades 2011 på The Hunger Projects initiativ. I år har du möjlighet att bidra genom bl.a. löpning, yoga och loppis.

Hungern i världen ökar. Den har nu återgått till nivåer som uppmättes för ett decennium sedan. Hela 821 miljoner människor lever i hunger, inte i svält utan i konstant hunger. Kronisk hunger och undernäring påverkar människor på många vis. Det gör att hjärnan inte utvecklas, att barn inte växer och vid en katastrof hamnar människor direkt i svält. Barn är särskilt utsatta och varje år dör nästan 3 miljoner barn före femårsåldern på grund av undernäring.

Detta trots att vi producerar tillräckligt med mat för att mätta hela världens befolkning. Det handlar egentligen inte om brist på mat, utan framför allt om brist på möjligheter.

Men det finns hopp också. Tittar man på de senaste 25 åren så har världen gjort stora framsteg – sedan år 2000 har antalet hungriga minskat med nästan 100 miljoner. Världens ledare har i de Globala målen enats om att hungern ska vara avskaffad till år 2030. Vi har alla del i att se till att målen uppfylls – var med du också! Den 28 maj uppmärksammar vi World Hunger Day och det viktiga arbetet med att avskaffa hungern.

0
miljoner människor lever i kronisk hunger.
0
procent av de som lever i kronisk hunger är kvinnor.
0
miljoner barn under 5 år dör varje år av undernäring.