Yacouba lyssnar på naturen.

Jordbrukaren Yacouba Ouedrago från Nagréongo i Burkina Faso ser sina tre hektar mark som sitt livsverk. Tillsammans med sin familj odlar han majs, hirs, lök, tomater och kryddor. Försäljningen gör att han kan betala för sina barns skolgång.

När du besöker Yacoubas hem fängslas du av det vackra landskapet. Hans hus ligger i utkanten av Nagréongo, cirka 4 mil från huvudstaden Ouagadougou. För Yacouba är skolan framtiden. Han hoppas att alla hans barn kommer att arbeta i högre positioner i Burkina Faso och att de kommer kunna försörja familjen. 

Tagit del av The Hunger Projects utbildningar
Utöver jordbruket föder Yacouba också upp boskap och han har en plantskola där han planterar träd.

– Jag har tagit del av flera utbildningar som hjälpt mig att bli självförsörjande. The Hunger Project utbildade oss i djuruppfödning och odlingstekniker. Idag drar jag nytta av utbildningarna som gör att jag kan få extra inkomst, säger Yacouba.

Jordbruket idag har blivit en chansning, säger Yacouba. Han berättar att hans största problem är bevattningen.

– Förra året hoppades vi på att regnet skulle komma, men det kom inte. Om det regnar tillräckligt får vi bra skördar, men det är väldigt osäkert, förklarar Yacouba.

"Landsbygdsfonden har verkligen gynnat oss. Den har gjort att jag kunnat starta en plantskola. Den är väldigt viktig för mig."

Naturen talar till honom
Yacouba lyser upp när han berättar om sina tre hektar mark.

– Det är mitt livsverk. När jag är klar för dagen med allt jobb är det dit jag går för att ladda batterierna. Naturen talar till dig, om du vet hur man lyssnar på den.

Genom The Hunger Project har en landsbygdsfond inrättats i området, genom vilken småbrukare kan ta lån för sina verksamheter.

Landsbygdsfonden har verkligen gynnat oss. Den har gjort att jag kunnat starta en plantskola. Den är väldigt viktig för mig. Förra året fick jag en beställning på 5 000 plantor. Med den inkomsten kunde jag skicka mitt äldsta barn till skolan i huvudstaden.

Yacouba tror på sin bys framtid.

– När vi har ett problem i byn träffas vi för att diskutera det. Jag är övertygad om att framtiden kommer bli bättre.

Röster från folkrörelsen för en värld utan hunger.

Folkrörelsen för en värld utan hunger drivs av människor som lever i hunger. De vet vilka problemen är och vad som behövs för att lösa dem. De tar tag i sin egen utveckling och visar vägen för sina lokalsamhällen. Vi vill gärna dela med oss av några inspirerande historier från folkrörelsen.