Aktuellt på The Hunger Project.

”Syftet är inte att jag ska bli rik.”

Viktor Telégin startade klock- och solglasögonvarumärket CHPO med visionen att företaget tydligt skulle stå upp emot rasism, homofobi och kvinnofientlighet. För att leva upp till de idealen gör därför CHPO flera olika samarbeten varje säsong där hela vinsten går till olika välgörande ändamål, däribland The Hunger Project.

Läs mer »

Delaktighet framgångsreceptet bakom lyckat malariaprojekt i Malawi.

Malawi är ett land som drabbas extremt hårt av malaria. Sjukdomen förblir ett stort folkhälsoproblem och är en ledande orsak till sjukdom och dödlighet i landet. The Hunger Project har därför sedan 2011 samarbetat med partnerorganisationer i landet och genomfört ett projekt för att minska spridningen av malaria i området.

Läs mer »

Nytt projekt ska stoppa barnäktenskap i Ghana.

Var femte flicka i Ghana gifts bort innan hon hinner fylla 18 år. Det motsvarar cirka 260 000 flickor i landet. The Hunger Project genomför nu ett projekt för att motverka barnäktenskap i landet och se till att flickor är fria att bestämma om, när, och vem de ska gifta sig med. Projektet genomförs med medel från försäljningen av “En svart ring mot barnäktenskap”.

Läs mer »

Ökad inkomst och produktion med hjälp av agroekologiska metoder.

Vårt jordbruksprojekt i Uganda har pågått i 3 år och nu uppvisas fantastiska resultat. Hälften av de deltagande jordbrukarna har fått en ökad produktion på grund av de agroekologiska metoderna och över hälften av deltagarna kan visa upp en ökad inkomst tack vare försäljning av de odlade grödorna. Dessutom har den biologiska mångfalden i jordbruken ökat.

Läs mer »

Hungern halverad i Daringa, Benin.

Goda nyheter från Benin. Hungern vid epicentret Daringa har halverats de senaste fyra åren. Dessutom har andelen personer med tillgång till finansiella tjänster, så som mikrolån och utbildningar i ekonomi, femdubblats.

Läs mer »

Webinar: Hur kan tekniska lösningar skapa hållbara jordbruk?

Visste du att enbart 39% av ghananerna använder internet? Som en jämförelse använde 84% av européerna internet under 2019. Välkommen till ett webinar där vi undersöker utmaningarna med att sammankoppla landsbygdssamhällen med online-resurser, och förmågan hos gräsrotsorganisationer att göra betydande utvecklingsvinster genom att använda teknik.

Läs mer »

Ledig tjänst: Ansvarig företagssamarbeten (föräldravikariat).

The Hunger Project Sverige söker en kollega som ska utveckla nya företagssamarbeten samt vårda befintliga. För att passa i rollen måste du vara en driven och kreativ person med affärssinne. På The Hunger Project Sverige blir du ansvarig för vår företagsinsamling och bör därför också vara van vid att organisera din säljprocess på ett effektivt sätt.

Läs mer »

Tim Prewitt ny global vd för The Hunger Project.

The Hunger Project är stolta över att tillkännage utnämningen av Tim Prewitt, en internationell chef med mer än 25 års erfarenhet inom utveckling och privat sektor, till global vd. Tim har ett djupt engagemang för samhällsutveckling, jämställdhet och bemyndigande av människor som lever i extrem fattigdom.

Läs mer »

Ny milstolpe: 50 epicenters har nått självförsörjning.

I slutet av 2020 nådde The Hunger Project en stor milstolpe – 50 av våra afrikanska epicenters har nu nått självförsörjning. Det innebär att dessa lokalsamhällen på den afrikanska landsbygden nu står på egna ben utan behov av stöd utifrån. Hungern har minskat med 29% i dessa områden, och färre än 1% av hushållen lever i akut hunger. Sammanlagt bor 807 000 personer i de områdena som under åren nått självförsörjning.

Läs mer »

Ledig tjänst: Insamlare med fokus på stora gåvor och partnerskap.

The Hunger Project Sverige befinner sig i en utvecklingsfas och söker nu en kollega till en ny tjänst för att arbeta med att säkra större investeringar från privatpersoner och fonder.
Ditt uppdrag handlar om att vårda och utveckla de givare som har valt att göra skillnad i världen genom att investera större gåvor i The Hunger Projects arbete med att avskaffa hunger och fattigdom.

Läs mer »

Vi släpper klockan ”End Hunger” tillsammans med CHPO.

Vi är väldigt glada och stolta över vårt samarbete med CHPO som har resulterat i den här snygga klockan, tillverkad i 100 procent återvunnet rostfritt stål.
Klockan finns i limited edition, så se till att inte missa chansen att pryda din arm med en klocka som avskaffar hunger. All vinst går nämligen till vårt arbete med att stärka människor med kunskap, verktyg och visioner som gör att de själva kan ta sig ur hunger och fattigdom.

Läs mer »

Ny ordinarie vd för The Hunger Project Sverige.

Malin Flemström har utsetts till vd för The Hunger Project Sverige. Hon tillträder på posten efter att ha varit tillförordnad sedan 16 mars i år. Malin Flemström har arbetat inom The Hunger Project sedan 2014 och har bred erfarenhet av flera olika roller, senast som programchef där hon ansvarade för de internationella programmen.

Läs mer »

Kampanjsamarbete för småbarnsföräldrar världen över.

Vår samarbetspartner Twistshake lanserar en återanvändningsbar klämpåse där intäkterna går till The Hunger Projects arbete för att motverka undernäring hos små barn.

– Twistshake har som vision att underlätta livet för småbarnsföräldrar, och det är precis vad de gör även här. Småbarnsföräldrar i vår verksamhet världen över, säger Malin Flemström, vd för The Hunger Project.

Läs mer »

”Hunger är inte bara en matfråga.”

”Tillkännagivandet av att årets fredspris tilldelas World Food Programme var välkommet. Vi hoppas, precis som Nobelkommittén, att priset ska ge uppmärksamhet till hungerfrågan och den tysta katastrof som drabbar 690 miljoner människor.” Det skriver vi i en debattartikel i Tidningen Syre.

Läs mer »