Foto: Anna Zhu

Bli månadsgivare och avskaffa hungern med oss.

Som månadsgivare till The Hunger Project är du med och skapar en värld fri från hunger och fattigdom, där alla människor lever ett hälsosamt, meningsfullt och värdigt liv som de själva har makt över.

Bli en trendvändare
I dag lever upp till 828 miljoner människor i hunger, och de blir tyvärr fler och fler. Som månadsgivare till The Hunger Project är du med oss och vänder trenden. Vi utbildar kvinnor i ledarskap, stoppar barnäktenskap, möjliggör för jordbrukare att ta mikrolån, ser till att barn får gå i skolan och arrangerar workshops i näring och hälsa. Allt för att avskaffa världshungern, en gång för alla. Var med oss i kampen mot världens vanligaste dödsorsak. Bli månadsgivare i dag.

Sätt upp ditt autogiro.

Saknar du e-legitimation? 

Ladda ner en autogiroblankett. Skriv ut, fyll i och posta till:
Stiftelsen The Hunger Project Sverige
Lugnets Allé 1
c/o Thurne Teknik
120 65 Stockholm

Blanketten kan också beställas på telefonnummer 08-735 23 30 eller genom att mejla info@thehungerproject.se.

Så funkar ditt autogiro.

Sätt upp ditt autogiro via vårt digitala formulär eller fyll i vår autogiroblankett och posta till oss. Välj själv vilken summa du vill ge varje månad. Pengarna kommer att dras från ditt konto runt den 28:e varje månad.

Du behövs mer än någonsin.

828 miljoner människor lever idag i hunger. Det betyder att var tionde människa på vår planet går och lägger sig hungrig, varje kväll. Världshungern har ökat de senaste sex åren, och på grund av Coronapandemin har antalet hungriga eskalerat kraftigt det senaste året. En tredjedel av alla människor på jorden har idag inte tillgång till tillräckligt med näringsrik mat.

Det här används dina pengar till.

Vi använder dina pengar där de gör som mest nytta.

Ena dagen hjälper du till att stoppa barnäktenskap i Bangladesh och vaccinerar barn i Senegal mot polio. Nästa dag utbildar du jordbrukare i Uganda i ekologiska odlingstekniker och ser till att kvinnliga entreprenörer i Benin kan ta fördelaktiga mikrolån och starta egna företag. Dagen efter det stöttar du kvinnliga lokalpolitiker i Indien och utbildar mammor i Ghana om vikten av att amma. Som du vet så börjar all förändring med jämställdhet. Så bli en jämställdhetskämpe redan idag!

Därför är vi månadsgivare.

Irina Zetterman, månadsgivare sedan 1983

”Om människor kan få kraft, stöd och inspiration så kan de själva ta sig ur sin hunger. De som faktiskt lever i hunger kan lösa frågan. The Hunger Project är med och kanaliserar den kraft och den viljan som redan finns. Det tycker jag är så himla bra.”

Jan Eksvärd, månadsgivare sedan slutet av 80-talet

”Jag kände att det här med att ge möjlighet för människor att hjälpa sig själva, att komma igång med en bra utvecklingscykel och ha starkt fokus på kvinnor är helt rätt fokus för att få så snabb utveckling i de länder som behöver det. Därför bestämde jag mig för att stötta The Hunger Projects arbete, och jag har sedan dess sett att det funkar.”

Gunilla Åkerblom, engagerad i The Hunger Project i över 17 år

”Jag tror att det bästa sättet att hjälpa människor att komma ur hunger och fattigdom är hjälp till självhjälp. När man ser hur The Hunger Project lyckas med sina projekt, genom gedigen erfarenhet, långsiktighet, målmedvetenhet och en tydlig strategi, så inser man vilket framgångsrikt koncept det är.”