Aktuellt på The Hunger Project.

Niclas Wate: ”Det ger en stolthet för mig och anställda”.

För fem år sedan satt Niclas Wate i sin bil när han fick ett samtal gällande en biståndsorganisation han aldrig hört talas om. De ville att Roi Rekrytering skulle bekosta deras ljud- och ljusanläggning för ett event i Almedalen. Detta blev startskottet för ett fem år långt samarbete med The Hunger Project.

Läs mer »

200 år kvar till en jämställd värld.

Enligt en ny rapport från WEF (World Economic Forum) kommer världen vara jämställd först om 200 år. Trenden går åt fel håll. Ojämlikheten inom vård och utbildning ökar och färre kvinnor ger sig in i politiken.

Läs mer »

The Hunger Project på Dansens Hus.

Den 7-9 december kan du träffa The Hunger Project på Dansens Hus i Stockholm. Vi kommer i samband med Cirkus Cirkörs förställning Epifónima arrangera ett jämställdhetsquiz, sälja fina juldekorationer och berätta om vår verksamhet.

Läs mer »

Vi måste ta hoten mot demokratin på allvar.

När demokratin hotas av auktoritära krafter behövs ett starkt och självständigt civilsamhälle än mer. Hoten mot civilsamhället måste tas på allvar. Det skriver vi, tillsammans med 45 andra organisationer inom Concord Sverige, i Aftonbladet Debatt idag.

Läs mer »

Träden som minskar världshungern.

Att plantera träd tillsammans med andra grödor kan vara lösningen på världshungern. En ny rapport från Agroforestry Network menar att skog och jordbruk sida vid sida kan rädda klimatet och minska världens hunger.

Läs mer »

En lunch i Sydsudan för 340 dollar.

Ny forskning från FN:s World Food Programme visar att livsmedel blir allt mindre prisvärda i länder som är utsatta för konflikt eller politisk instabilitet. En invånare i Sydsudan behöver använda mer än två dagsinkomster för att ha råd med en soppa till lunch.

Läs mer »

Kampen mot barnäktenskap fortsätter.

Internationella Flickadagen är över för det här året. Men arbetet tar verkligen inte slut här. Det har bara börjat. Varannan sekund gifts en flicka bort någonstans i världen. Och de blir fler och fler. Var med oss i kampen mot barnäktenskap.

Läs mer »

Hungern i världen fortsätter öka.

En ny FN-rapport visar att 821 miljoner människor nu lever i hunger och fler än 150 miljoner barn lider av växthämning. Hungern fortsätter öka och återgår nu till nivåer som uppmättes för ett decennium sedan.

Läs mer »

Vi har vunnit pris!

The Hunger Project och Thurne Teknik har tilldelats hållbarhetspriset A Sustainable Prize för sina humanitära projekt i Ghana. Priset delades ut i samband med framtids- och hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg.

Läs mer »