Aktuellt på The Hunger Project.

Fler barn ska få fylla fem år i Malawi.

Tillsammans med WaterAid får The Hunger Project Sverige 9 miljoner kronor av PostkodLotteriet till ett projekt för att minska barnadödligheten i Malawi. “Att fylla fem” är ett treårigt specialprojekt som går ut på att förebygga bland annat undernäring hos barn.

Läs mer »

Silvia Ernhagen på plats i Uttarakhand i Indien.

The Hunger Project i Indien har utbildat 183 000 folkvalda kvinnor sedan 2001, och 124 miljoner människor i byar runt om i landet har påverkats på olika sätt. Det är nästan hisnande att tänka sig. Läs vår VD Silvia Ernhagens reflektioner efter hennes besök i verksamheten i Uttarakhand i Indien.

Läs mer »

Niclas Wate: ”Det ger en stolthet för mig och anställda”.

För fem år sedan satt Niclas Wate i sin bil när han fick ett samtal gällande en biståndsorganisation han aldrig hört talas om. De ville att Roi Rekrytering skulle bekosta deras ljud- och ljusanläggning för ett event i Almedalen. Detta blev startskottet för ett fem år långt samarbete med The Hunger Project.

Läs mer »

The Hunger Project på Dansens Hus.

Den 7-9 december kan du träffa The Hunger Project på Dansens Hus i Stockholm. Vi kommer i samband med Cirkus Cirkörs förställning Epifónima arrangera ett jämställdhetsquiz, sälja fina juldekorationer och berätta om vår verksamhet.

Läs mer »

Vi måste ta hoten mot demokratin på allvar.

När demokratin hotas av auktoritära krafter behövs ett starkt och självständigt civilsamhälle än mer. Hoten mot civilsamhället måste tas på allvar. Det skriver vi, tillsammans med 45 andra organisationer inom Concord Sverige, i Aftonbladet Debatt idag.

Läs mer »

Träden som minskar världshungern.

Att plantera träd tillsammans med andra grödor kan vara lösningen på världshungern. En ny rapport från Agroforestry Network menar att skog och jordbruk sida vid sida kan rädda klimatet och minska världens hunger.

Läs mer »

En lunch i Sydsudan för 340 dollar.

Ny forskning från FN:s World Food Programme visar att livsmedel blir allt mindre prisvärda i länder som är utsatta för konflikt eller politisk instabilitet. En invånare i Sydsudan behöver använda mer än två dagsinkomster för att ha råd med en soppa till lunch.

Läs mer »

Vi har vunnit pris!

The Hunger Project och Thurne Teknik har tilldelats hållbarhetspriset A Sustainable Prize för sina humanitära projekt i Ghana. Priset delades ut i samband med framtids- och hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg.

Läs mer »