Cecilia Kusoffsky: “Har bäst verksamhet”.

Cecilia Kusoffsky är den grafiska formgivaren som ville engagera sig i ett nätverk som gjorde gott. The Hunger Projects modell lockade, och idag har hon varit medlem i “Det Goda Nätverket” i fem år och har tillsammans med de övriga medlemmarna samlat in över 2,5 miljoner kronor till organisationen.

För fem år sedan kom Cecilia Kusoffsky i kontakt med The Hunger Project. Hon letade efter ett nätverk som kunde ge mer än de vanliga jobbnätverken hon var med i, där det enligt henne mest var fokus på att sälja sina tjänster. Hon fick nys om The Hunger Projects ambassadörsnätverk “Det Goda Nätverket”. 


– Här var ett gäng där man gick ihop för att samla in pengar till The Hunger Project, och det var skönt att inte ha en “dold agenda”. Varför det blev just The Hunger Project var för att jag träffade Magdalena och Malin (nuvarande vd) som berättade så fantastiskt bra om verksamheten och jag fattade hela grundidén direkt.


“Sett att det funkar”
Cecilia tilltalades av arbetssättet och ingången att stötta kvinnor att själva ta sig ur sin hunger och fattigdom. Hon kände också att hon kunde bidra med sin kompetens inom  marknadsföring och grafisk formgivning. Idag, fem år senare, är hon fortfarande lika övertygad om The Hunger Projects metoder.


– Jag tycker att The Hunger Project är en av de organisationer som har bäst verksamhet. Jag har varit nere i Senegal och besökt verksamheten och sett att det funkar. Jag har tyckt att det är så pass bra att jag vill fortsätta engagera mig.


Den Goda Goda Utställningen
Ett av många återkommande evenemang Cecilia driver, tillsammans med Det Goda Nätverket, är konstutställningen Den Goda Utställningen. Här ställs konst ut i olika former, och upphovspersoner till verken är i första hand medlemmarna själva, men även närstående konstnärsvänner.


– Det visade sig att vi är flera stycken i nätverket som målar och då sa vi att det vore perfekt att ha en utställning. Det känns extra kul eftersom de som köper tavlorna gör en trippelbra deal: de får själva en fin tavla, de ger en gåva till en bra organisation och de får premiera sina vänners konst, säger Cecilia Kusoffsky.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg