Cecilia Svensson: ”Att investera i The Hunger Project är att investera långsiktigt”.

Det var från början en tillfällighet att industriföretaget Perstorp från Malmö valde att investera i The Hunger Project. I dag, två år senare, rekommenderar hållbarhetschefen Cecilia Svensson andra företag att göra likadant.

– Att investera i The Hunger Project är att investera långsiktigt. Om man som företag, liksom vi, har anammat FN’s hållbarhetsmål om ”Zero Hunger”, då är det här just ett långsiktigt och välfungerande alternativ. Metodiken som The Hunger Project baserar sin verksamhet på fungerar verkligen. Jag har själv sett det på plats i Ghana.

Imponerades starkt av Hungerprojektet
Sommaren 2018 besökte Cecilia Svensson epicentret Mem-Chemfre i Ghana. Det blev en omvälvande resa där hon imponerades starkt av The Hunger Projects arbetssätt och hur det anammats ända in i de minsta beståndsdelarna av verksamheten.

– Jag var imponerad över hur de angrep sina problem. Hur de pratade om barnäktenskap, hiv/aids och mäns våld mot kvinnor utan att linda in det. De tog upp problemen till ytan och såg dem för vad de var. Så tror jag man får till förändring. När man vågar prata om sina verkliga problem, först då kan man göra något åt dem.

Starka möten i Ghana
För Cecilia själv var det också en känslofylld upplevelse med många starka möten. Bland annat ett som hon blev påmind om på årets Alla Hjärtans Dag.

– Ja, jag fick ett sms från en sjuksköterska jag träffade på plats på ett epicenter i Ghana. Hon önskade mig en glad Alla Hjärtans Dag. Det gjorde mig oerhört varm i hjärtat. Det var verkligen många fina och starka möten där på plats.

”Människor vill göra skillnad”
Cecilia är nu mer övertygad än någonsin om att företag har ett stort ansvar när det gäller utvecklingsarbete.

– Jag tror att politiken kan ta världen till en viss nivå, men företag sitter på andra nycklar. Vi behövs tillsammans. Vi som företag har mycket makt, pengar och påverkan där vi är verksamma. Är man stark och har mycket makt har man ett ansvar att dela med sig. Dessutom består ju företag av människor, och människor vill göra skillnad. 

Aktuellt på The Hunger Project.

”690 miljoner människor med potential att förändra sina liv.”

”Världshungern är en komplex fråga som handlar om så mycket mer än mat. Det finns självklart inga enkla lösningar som inte kräver några insatser. Men vi som tror på att det går måste fortsätta prata, synas, höras och kämpa. Vi måste gå samman, vi måste driva på och sätta press på våra politiker att prioritera världshungern och Agenda 2030.” Det skriver vi i en debattartikel i Gefle Dagblad.

Läs mer »

Vi granskar Sveriges arbete med Agenda 2030.

Nu måste kompromisserna sluta, och ambitionerna om en rättvis och hållbar global utveckling bli konkret handling! Världen har inte tid att vänta. Idag släpper vi och 37 andra organisationer i CONCORD Sverige vår granskning av regeringens genomförande av Agenda 2030. Den visar flera områden där svensk politik krockar med ambitionerna om en rättvis och hållbar utveckling. Nu krävs snabb förändring och prioritering av vår globala framtid! Vi ger förslag i Spotlight-rapporten.

Läs mer »

Webinar: Fas Afrika – ett samtal om vaccination.

Endast 1 procent av de 1,3 miljarder vaccindoser som delats ut i världen har levererats i Afrika. The Hunger Projects uppdrag är att nå människor på landsbygden som annars inte får del av grundläggande samhällstjänster. Nu pågår vaccinationer mot covid-19 i våra afrikanska epicenterkliniker. Välkommen till ett samtal om vaccineringen mot covid-19 i Afrika. Ta del av en uppdatering om hur The Hunger Project arbetar för att säkerställa en jämlik tillgång till virusskydd för alla.

Läs mer »