Sveriges kockelit kampanjar för en värld utan hunger

I jul uppmärksammar The Hunger Project att mat inte är lösningen på världshungern. Med oss i kampanjen “Mat är inte lösningen” har vi flera ledande kockar och matprofiler. Tillsammans vill vi få så många som möjligt att skänka en julgåva som istället för att ge en måltid för dagen, ger en hel framtid.

– The Hunger Projects mål är en värld utan hunger och fattigdom. Vi väljer därför att arbeta med grundorsakerna till varför hunger fortfarande är en verklighet för nästan 800 miljoner människor. Självklart är matpaket viktiga i akuta situationer, men vårt fokus är att hjälpa samhällen att försörja sig själva och bygga en hållbar framtid utan att behöva förlita sig på matdonationer, säger Malin Flemström, vd på The Hunger Project.

Några av Sveriges mest framstående matprofiler, bland annat Tareq Taylor, Jessica Frej, Erik Videgård, Roy Fares, Elisabeth Johansson och Johan Jureskog, medverkar i julkampanjen. 

– Att ge mat kan ge någon en middag. Att ge mer kan ge någon en framtid. Ge mer, säger krögaren och författaren Erik Videgård.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg