Tesi Westrell Gedda: “Jag skulle rekommendera det till alla”.

Tesi Westrell Gedda är eldsjälen som ville hitta något att engagera sig i när hon gick i pension. Idag, 14 år senare, är hon en frontfigur i “Det Goda Nätverket” som tillsammans samlat in över 2,5 miljoner kronor till The Hunger Projects verksamhet.

Det Goda Nätverket består av en grupp stockholmsbaserade kvinnor som delar samma önskan om att göra en insats för att skapa en rättvisare och bättre värld. Tillsammans har de sedan starten 2013 arrangerat loppmarknader, konstutställningar, ledarskapsseminarier och onlineauktioner till förmån för The Hunger Project. 


– Vi är ett bra gäng och vi jobbar efter våra egna förmågor och försöker hela tiden komma på nya sätt att samla in pengar till The Hunger Project. Det är otroligt givande för mig att få jobba på det här sättet och jag skulle rekommendera det till alla, säger Tesi som varit med i nätverket sedan starten.


”Nätverket ger mig väldigt mycket tillbaka”
Idag är nätverkets aktiviteter en av de viktigaste insamlingsplattformarna för organisationen. Men nätverket fyller också en viktig funktion för Tesi själv.


– Varje gång jag kommer från ett nätverksmöte känner jag mig stark och tänker att det är underbart att kunna bidra på det här sättet. Att vara med och skapa en bättre värld. Nätverket ger mig väldigt mycket tillbaka, just eftersom vi är flera engagerade som delar det här tillsammans.


Den Goda Goda Utställningen
Ett av många återkommande evenemang Tesi driver, tillsammans med Det Goda Nätverket, är konstutställningen Den Goda Utställningen. Här ställs konst ut i olika former, och upphovspersoner till verken är i första hand medlemmarna själva, men även närstående konstnärsvänner. 


– Flera i nätverket målar på fritiden, så vi kom på att vi kunde göra en utställning. Så tar vi med våra vänner som målar också. Det har varit riktigt framgångsrikt faktiskt, och det känns ju jätteroligt. För oss som målar är det ju ett enkelt och bra sätt att bidra. Om det kan bidra till andras glädje plus samla in pengar till The Hunger Project är det ju fantastiskt, säger Tesi Westrell Gedda.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg