Christina Hammer: ”Vi kan inte bara finnas till för att tjäna pengar”.

Christina Hammer arbetar med att få organisationer att anpassa sig till framtidens professionella liv. Framtiden för epicentret Mem-Chemfre i Ghana ser ljus ut. Det kommer nå självförsörjning senare i år. Och det är mycket tack vare Christinas företag Hammer&Hanborg.

Att hjälpa människor att hjälpa sig själva, och att hitta den egna inneboende kraften är något som Hammer&Hanborg arbetar mycket med. 


– Vårt tankesätt ligger i linje med hur The Hunger Project arbetar. Vi delar syn på hur man bygger framgångsrika organisationer. Därför känns vårt samarbete klockrent.  


“Jättenöjd att vi valde att investera i Hungerprojektet”
Tillsammans med fyra andra svenska företag har Hammer&Hanborg valt att investera i The Hunger Projects epicenter Mem-Chemfre i Ghana. Tack vare de fem företagen kommer epicentret nå självförsörjning senare i år, något som Christina Hammer är mycket glad över.


– Jag har varit på plats i Ghana och sett verksamheten med egna ögon. Det var verkligen härligt att se kvinnornas stolthet över vad de byggt upp. Jag tror mycket på individen och att man klarar mer än vad man tror. Som företag vill vi främja självledarskap och entreprenörskap på alla nivåer, så just därför är jag jättenöjd att vi valde att investera i The Hunger Project. Jag pushar alltid för The Hunger Projects arbete när jag pratar med andra.


Viktigt med samhällsansvar
Själv tycker hon att företag borde ta ett större samhällsansvar. Både för att påverka samhällsutvecklingen, men också för att locka en yngre, mer värderingsdriven, generation till arbetsplatsen.


– Som företag kan vi inte bara finnas till för att tjäna pengar. Vi måste kunna åstadkomma förändring i samhället. Det är roligare att jobba på ett sånt företag, och det kommer vara väldigt viktigt framöver för att kunna locka yngre människor till ens företag. Jag upplever att de är mycket mer värderingsdrivna och förutsätter att företaget de jobbar för står för något gott.

Aktuellt på Hungerprojektet.

“Vi måste agera nu för att lindra hungerkrisen”

Idag på World Hunger Day skriver vi i Mariestads-Tidningen om hungerkatastrofen som Coronapandemin beräknas resultera i. Över 130 miljoner människor kan hamna i akut hunger, enligt nysläppt FN-rapport. Det är en dubblering av antalet som lever i akut hunger idag.

Läs mer »

Cecilia Kusoffsky: “Har bäst verksamhet”.

Cecilia Kusoffsky är den grafiska formgivaren som ville engagera sig i ett nätverk som gjorde gott. The Hunger Projects modell lockade, och idag har hon varit medlem i “Det Goda Nätverket” i fem år och har tillsammans med de övriga medlemmarna samlat in över 2,5 miljoner kronor till organisationen.

Läs mer »