Hon vill skapa en yogisk folkrörelse.

Gina Azaric brinner för yoga och entreprenörsskap. Genom sitt engagemang Yoga For Good arrangerar hon yogaklasser där pengarna oavkortat går till välgörenhet. Målet är tydligt: att skapa en yogisk folkrörelse.

När Gina Azaric intresserade sig för yoga rådde det ingen hype kring träningsformen. Hon var femton år och kom över en bok i biblioteket som handlade om den uråldriga läran.

– Jag blev nyfiken på hela filosofin. Att det är en så gammal tradition, och att man redan för 5 000 år sedan visste att det funkade. Sedan dess har jag i mitt vuxna liv haft stressiga jobb, framför allt på marknadsavdelningar, så yogan har varit mitt viktigaste redskap för att hantera stress, säger Gina.

Vill slå ihop yoga med välgörenhet
Med en examen som civilekonom i grunden har Gina Azaric ägnat sitt yrkesliv åt marknadsföring och ledarskap. Senast kommer hon från marknadschefspositioner på Arla, Tre och Kicks. Parallellt har hon också närt ett stort intresse för välgörenhet och har på senare år försökt slå ihop de två världarna. Det var då idén om Yoga For Good kom till – ett koncept där Gina håller i yogaklasser för privatpersoner och företag och där intäkterna går till The Hunger Project.

– Hela grundidén med Yoga For Good är att medan du yogar och gör gott för din egen kropp och själ, så gör du gott för andra kvinnor också, eftersom pengarna skickas vidare till The Hunger Projects programverksamhet.

”Grundfilosofin är så rätt”
Att det blev just The Hunger Project Gina engagerade sig i var ingen slump. Hon har varit i kontakt med organisationen i flera år och är djupt inspirerad av The Hunger Projects metod och vision.

– Grundfilosofin är så rätt. Det handlar om empowerment. Att möjliggöra för människor att ta makten över sina egna liv. Att driva sitt eget entreprenörskap. Det tilltalade mig som person, säger Gina.

En yogisk folkrörelse
Målet framöver är att skala upp Yoga For Good och engagera fler yogalärare att hålla klasser som samlar in pengar till The Hunger Project.

– Jag vill att det ska bli en yogisk folkrörelse. Jag vill att fler ska vara med och bidra, och att fler ska delta. Jag tror att i kraften av att engagera sig så bygger vi gemenskap.

Vill du också vara med och yoga för The Hunger Project? Anmäl dig på goodkarmayogisar@gmail.com eller på Yoga for Goods sida på BetterNow.

Aktuellt på The Hunger Project.

“Vi måste agera nu för att lindra hungerkrisen”

Idag på World Hunger Day skriver vi i Mariestads-Tidningen om hungerkatastrofen som Coronapandemin beräknas resultera i. Över 130 miljoner människor kan hamna i akut hunger, enligt nysläppt FN-rapport. Det är en dubblering av antalet som lever i akut hunger idag.

Läs mer »

Cecilia Kusoffsky: “Har bäst verksamhet”.

Cecilia Kusoffsky är den grafiska formgivaren som ville engagera sig i ett nätverk som gjorde gott. The Hunger Projects modell lockade, och idag har hon varit medlem i “Det Goda Nätverket” i fem år och har tillsammans med de övriga medlemmarna samlat in över 2,5 miljoner kronor till organisationen.

Läs mer »