Aktuellt på The Hunger Project.

Nobels fredspris till World Food Programme.

Vi välkomnar att Nobels fredspris för år 2020 går till World Food Programme, för arbetet att lindra hunger för världens mest utsatta. Vi hoppas, precis som Nobelkommittén, att priset ska ge uppmärksamhet till hungerfrågan och den tysta katastrof som varje år drabbar 690 miljoner människor.

Läs mer »

Praktisera på The Hunger Project i vår.

Vi söker studenter för praktik med inriktning på kommunikation, insamling och/eller program under våren 2021 i Stockholm. Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. Vi tror att du brinner för globala frågor och vill vara på en praktikplats där du känner att du gör skillnad.

Läs mer »

Vi släpper kokbok med Frida Ronge.

Möjligheternas kokbok är här! Tillsammans med fantastiska Frida Ronge har vi gjort en kokbok som både inspirerar, matar dig med goda recept och ger en inblick i världens matsituation. För jorden har gett oss enorma resurser, men ojämlik tillgång. Därför måste var och en av oss fokusera på vad vi kan bidra med – som att se möjligheterna i varje människas kraft, våga släppa fram vår kreativitet och laga mat av det som finns nära oss.

Läs mer »

”Stödet till världens mest utsatta behövs nu”.

”Politiker, stå fast vid löftet till våra mest utsatta medmänniskor! Sverige har möjlighet – och därmed ansvar – att stötta de som drabbas hårdast av coronapandemin.” Det skriver vi, och 40 andra civilsamhällsorganisationer i Concord Sverige i Dala-Demokraten.

Läs mer »

”Vi måste agera nu för att lindra hungerkrisen”

Idag på World Hunger Day skriver vi i Mariestads-Tidningen om hungerkatastrofen som Coronapandemin beräknas resultera i. Över 130 miljoner människor kan hamna i akut hunger, enligt nysläppt FN-rapport. Det är en dubblering av antalet som lever i akut hunger idag.

Läs mer »

Cecilia Kusoffsky: “Har bäst verksamhet”.

Cecilia Kusoffsky är den grafiska formgivaren som ville engagera sig i ett nätverk som gjorde gott. The Hunger Projects modell lockade, och idag har hon varit medlem i “Det Goda Nätverket” i fem år och har tillsammans med de övriga medlemmarna samlat in över 2,5 miljoner kronor till organisationen.

Läs mer »

Vi söker en kommunikatör för ett föräldravikariat.

Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en kommunikatör som ska arbeta med att utveckla och driva The Hunger Project Sveriges kommunikation och insamling tillsammans med övriga i teamet. Tjänsten är ett tidsbegränsat föräldravikariat till och med 30 april 2021 och är placerad i Stockholm.

Läs mer »

Yoga for rights med Indiska.

I samband med en sin nya yogakollektion lanserade Indiska initiativet ”Yoga for rights” – en serie yogapass där intäkterna går till The Hunger Projects arbete med att stärka kvinnors rättigheter i Indien. Resultatet blev att omkring 30 yogaklasser hölls på olika håll i landet under hela februari månad. Sammanlagt samlades 30 000 kronor in till The Hunger Project.

Läs mer »

Hon vill skapa en yogisk folkrörelse.

Gina Azaric brinner för yoga och entreprenörsskap. Genom sitt engagemang Yoga For Good arrangerar hon yogaklasser där pengarna oavkortat går till välgörenhet. Målet är tydligt: att skapa en yogisk folkrörelse.

Läs mer »

Byrådsrepresentanter kampanjar för allas rätt till rätt information.

Coronaviruset påverkar alla och situationen utvecklas snabbt. The Hunger Project fokuserar att säkerställa att uppdaterad och rätt information når ut till alla i de lokalsamhällen där vi är aktiva. Genom våra nätverk kan vi nå människor som annars inte skulle nås av WHO eller nationella regeringar. Ruchi Yadav, programchef på The Hunger Project i Indien berättar om strategin för att nå ut till varje människa i varje lokalsamhälle.

Läs mer »

Vi söker två praktikanter till ht20.

The Hunger Project Sverige söker två studenter för praktik med inriktning på kommunikation, projektledning, insamling under hösten 2020 i Stockholm. Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. Vi tror att du brinner för globala frågor och vill vara på en praktikplats där du känner att du gör skillnad.

Läs mer »

Information angående Coronaviruset.

I takt med att vi alla anpassar oss till de utmaningarna som kommer med det nya coronaviruset Covid-19, som Världshälsoorganisationen klassade som pandemi den 11e mars 2020, är vi på The Hunger Project måna om att bromsa virusets spridning och mildra dess påverkan.

Läs mer »

Malin Flemström tf vd på The Hunger Project Sverige.

Idag tar Malin Flemström över rollen som tf vd på The Hunger Project Sverige. Hon efterträder Silvia Ernhagen, som går vidare till Forum för levande historia efter drygt två år på The Hunger Project (fd Hungerprojektet). Silvia blir kvar i The Hunger Projects Sveriges styrelse som ledamot.

Läs mer »