Aktuellt på The Hunger Project.

Vi söker en kommunikatör för ett föräldravikariat.

Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en kommunikatör som ska arbeta med att utveckla och driva The Hunger Project Sveriges kommunikation och insamling tillsammans med övriga i teamet. Tjänsten är ett tidsbegränsat föräldravikariat till och med 30 april 2021 och är placerad i Stockholm.

Läs mer »

Yoga for rights med Indiska.

I samband med en sin nya yogakollektion lanserade Indiska initiativet ”Yoga for rights” – en serie yogapass där intäkterna går till The Hunger Projects arbete med att stärka kvinnors rättigheter i Indien. Resultatet blev att omkring 30 yogaklasser hölls på olika håll i landet under hela februari månad. Sammanlagt samlades 30 000 kronor in till The Hunger Project.

Läs mer »

Hon vill skapa en yogisk folkrörelse.

Gina Azaric brinner för yoga och entreprenörsskap. Genom sitt engagemang Yoga For Good arrangerar hon yogaklasser där pengarna oavkortat går till välgörenhet. Målet är tydligt: att skapa en yogisk folkrörelse.

Läs mer »

Byrådsrepresentanter kampanjar för allas rätt till rätt information.

Coronaviruset påverkar alla och situationen utvecklas snabbt. The Hunger Project fokuserar att säkerställa att uppdaterad och rätt information når ut till alla i de lokalsamhällen där vi är aktiva. Genom våra nätverk kan vi nå människor som annars inte skulle nås av WHO eller nationella regeringar. Ruchi Yadav, programchef på The Hunger Project i Indien berättar om strategin för att nå ut till varje människa i varje lokalsamhälle.

Läs mer »

Vi söker två praktikanter till ht20.

The Hunger Project Sverige söker två studenter för praktik med inriktning på kommunikation, projektledning, insamling under hösten 2020 i Stockholm. Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. Vi tror att du brinner för globala frågor och vill vara på en praktikplats där du känner att du gör skillnad.

Läs mer »

Information angående Coronaviruset.

I takt med att vi alla anpassar oss till de utmaningarna som kommer med det nya coronaviruset Covid-19, som Världshälsoorganisationen klassade som pandemi den 11e mars 2020, är vi på The Hunger Project måna om att bromsa virusets spridning och mildra dess påverkan.

Läs mer »

Malin Flemström tf vd på The Hunger Project Sverige.

Idag tar Malin Flemström över rollen som tf vd på The Hunger Project Sverige. Hon efterträder Silvia Ernhagen, som går vidare till Forum för levande historia efter drygt två år på The Hunger Project (fd Hungerprojektet). Silvia blir kvar i The Hunger Projects Sveriges styrelse som ledamot.

Läs mer »

”Arbetet med att avskaffa hunger måste växlas upp”.

”Hungern i världen har länge minskat, men de senaste fyra åren har världshungern ökat igen. Med tio år kvar tills Agenda 2030 ska vara nådd – och hungern utrotad – måste vi växla upp arbetet.” Det skriver vi idag i FUF – Föreningen för Utvecklingsfrågors magasin.

Läs mer »

Hungerprojektet blir The Hunger Project.

För att avskaffa hunger och fattigdom måste vi arbeta brett, och arbeta tillsammans. Nu byter vi namn till The Hunger Project för att visa att vi är del av en global organisation. Vi kommer under året även att rulla ut vår nya grafiska profil i alla insamlings- och programländer.

Läs mer »

Vi får 7 miljoner från Postkodlotteriet.

​För andra året i rad fick The Hunger Project Sverige höjt stöd från Postkodlotteriet. På förmånstagarfesten på tisdagen fick vi ta emot 7 miljoner kronor, som en av de ca 60 förmånstagare som fick ta del av Postkodlotteriets överskott.

Läs mer »

Hungern avskaffad i Nagreongo.

Goda nyheter från Burkina Faso! Hungern i epicentret Nagreongo är i princip helt avskaffad och andelen människor som lever under fattigdomsgränsen har minskat med 70 procent.

Läs mer »

Frida Ronge är vår nya ambassadör.

Frida Ronge är gastronomisk ledare på Tak, känd för att ha skapat en helt egen japansk-nordisk matlagningsstil. Hon är också känd för att vara en stark röst för hållbar mat och certifierad fisk. I och med ambassadörskapet med The Hunger Project kommer hon från och med nu även vara med och bidra till att avskaffa hunger och fattigdom i världen.

Läs mer »

Första epicentret i Zambia invigt.

I början av oktober i år invigdes The Hunger Projects första epicenter i Zambia. Epicentret ligger i Vubwi-distriktet, ett område där fattigdomsnivån är väldigt hög. The Hunger Projects landschef Marisa Mushota Kalima är övertygad om att denna insats kommer spela en stor roll i avskaffandet av hunger i landet.

Läs mer »

”Stärk småbönderna och avskaffa hungern”.

Idag, på World Food Day, skriver vi i Värmlands Folkblad om vikten av att stärka småbönder för att kunna avskaffa världshungern. ”De småskaliga bönderna, som står för produktionen av en majoritet av all mat i världen, är nyckeln både till att öka den biologiska mångfalden och avskaffa hungern.”

Läs mer »

Vår debattartikel i Aftonbladet om flickors rättigheter.

Idag på Flickadagen skriver vi om flickors rättigheter på Aftonbladets debattsida. ”Ett kraftfullt arbete för flickors rättigheter går i linje med barnkonventionen och varje barns rätt att slippa bli bortgift som barn. Det är också avgörande i arbetet med att avskaffa hunger och fattigdom.”

Läs mer »