Aktuellt på The Hunger Project.

“Vi måste agera nu för att lindra hungerkrisen”

Idag på World Hunger Day skriver vi i Mariestads-Tidningen om hungerkatastrofen som Coronapandemin beräknas resultera i. Över 130 miljoner människor kan hamna i akut hunger, enligt nysläppt FN-rapport. Det är en dubblering av antalet som lever i akut hunger idag.

Läs mer »

Cecilia Kusoffsky: “Har bäst verksamhet”.

Cecilia Kusoffsky är den grafiska formgivaren som ville engagera sig i ett nätverk som gjorde gott. The Hunger Projects modell lockade, och idag har hon varit medlem i “Det Goda Nätverket” i fem år och har tillsammans med de övriga medlemmarna samlat in över 2,5 miljoner kronor till organisationen.

Läs mer »

Vi söker en kommunikatör för ett föräldravikariat.

Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en kommunikatör som ska arbeta med att utveckla och driva The Hunger Project Sveriges kommunikation och insamling tillsammans med övriga i teamet. Tjänsten är ett tidsbegränsat föräldravikariat till och med 30 april 2021 och är placerad i Stockholm.

Läs mer »

Yoga for rights med Indiska.

I samband med en sin nya yogakollektion lanserade Indiska initiativet “Yoga for rights” – en serie yogapass där intäkterna går till The Hunger Projects arbete med att stärka kvinnors rättigheter i Indien. Resultatet blev att omkring 30 yogaklasser hölls på olika håll i landet under hela februari månad. Sammanlagt samlades 30 000 kronor in till The Hunger Project.

Läs mer »

Hon vill skapa en yogisk folkrörelse.

Gina Azaric brinner för yoga och entreprenörsskap. Genom sitt engagemang Yoga For Good arrangerar hon yogaklasser där pengarna oavkortat går till välgörenhet. Målet är tydligt: att skapa en yogisk folkrörelse.

Läs mer »

Byrådsrepresentanter kampanjar för allas rätt till rätt information.

Coronaviruset påverkar alla och situationen utvecklas snabbt. The Hunger Project fokuserar att säkerställa att uppdaterad och rätt information når ut till alla i de lokalsamhällen där vi är aktiva. Genom våra nätverk kan vi nå människor som annars inte skulle nås av WHO eller nationella regeringar. Ruchi Yadav, programchef på The Hunger Project i Indien berättar om strategin för att nå ut till varje människa i varje lokalsamhälle.

Läs mer »

Information angående Coronaviruset.

I takt med att vi alla anpassar oss till de utmaningarna som kommer med det nya coronaviruset Covid-19, som Världshälsoorganisationen klassade som pandemi den 11e mars 2020, är vi på The Hunger Project måna om att bromsa virusets spridning och mildra dess påverkan.

Läs mer »

Malin Flemström tf vd på The Hunger Project Sverige.

Idag tar Malin Flemström över rollen som tf vd på The Hunger Project Sverige. Hon efterträder Silvia Ernhagen, som går vidare till Forum för levande historia efter drygt två år på The Hunger Project (fd Hungerprojektet). Silvia blir kvar i The Hunger Projects Sveriges styrelse som ledamot.

Läs mer »

“Arbetet med att avskaffa hunger måste växlas upp”.

“Hungern i världen har länge minskat, men de senaste fyra åren har världshungern ökat igen. Med tio år kvar tills Agenda 2030 ska vara nådd – och hungern utrotad – måste vi växla upp arbetet.” Det skriver vi idag i FUF – Föreningen för Utvecklingsfrågors magasin.

Läs mer »

Hungerprojektet blir The Hunger Project.

För att avskaffa hunger och fattigdom måste vi arbeta brett, och arbeta tillsammans. Nu byter vi namn till The Hunger Project för att visa att vi är del av en global organisation. Vi kommer under året även att rulla ut vår nya grafiska profil i alla insamlings- och programländer.

Läs mer »

Vi får 7 miljoner från Postkodlotteriet.

​För andra året i rad fick The Hunger Project Sverige höjt stöd från Postkodlotteriet. På förmånstagarfesten på tisdagen fick vi ta emot 7 miljoner kronor, som en av de ca 60 förmånstagare som fick ta del av Postkodlotteriets överskott.

Läs mer »

Hungern avskaffad i Nagreongo.

Goda nyheter från Burkina Faso! Hungern i epicentret Nagreongo är i princip helt avskaffad och andelen människor som lever under fattigdomsgränsen har minskat med 70 procent.

Läs mer »