Aktuellt på The Hunger Project.

Vill du hålla koll på vad som händer i vår verksamhet? Då har du kommit rätt! Här kan du läsa våra pressmeddelanden, nyheter och blogginlägg samt ta del av länkar till debattinlägg och artiklar i extern media.

Tim Prewitt ny global vd för The Hunger Project.

The Hunger Project är stolta över att tillkännage utnämningen av Tim Prewitt, en internationell chef med mer än 25 års erfarenhet inom utveckling och privat sektor, till global vd. Tim har ett djupt engagemang för samhällsutveckling, jämställdhet och bemyndigande av människor som lever i extrem fattigdom.

Läs mer »

Ny milstolpe: 50 epicenters har nått självförsörjning.

I slutet av 2020 nådde The Hunger Project en stor milstolpe – 50 av våra afrikanska epicenters har nu nått självförsörjning. Det innebär att dessa lokalsamhällen på den afrikanska landsbygden nu står på egna ben utan behov av stöd utifrån. Hungern har minskat med 29% i dessa områden, och färre än 1% av hushållen lever i akut hunger. Sammanlagt bor 807 000 personer i de områdena som under åren nått självförsörjning.

Läs mer »

Vi släpper klockan ”End Hunger” tillsammans med CHPO.

Vi är väldigt glada och stolta över vårt samarbete med CHPO som har resulterat i den här snygga klockan, tillverkad i 100 procent återvunnet rostfritt stål.
Klockan finns i limited edition, så se till att inte missa chansen att pryda din arm med en klocka som avskaffar hunger. All vinst går nämligen till vårt arbete med att stärka människor med kunskap, verktyg och visioner som gör att de själva kan ta sig ur hunger och fattigdom.

Läs mer »

Ny ordinarie vd för The Hunger Project Sverige.

Malin Flemström har utsetts till vd för The Hunger Project Sverige. Hon tillträder på posten efter att ha varit tillförordnad sedan 16 mars i år. Malin Flemström har arbetat inom The Hunger Project sedan 2014 och har bred erfarenhet av flera olika roller, senast som programchef där hon ansvarade för de internationella programmen.

Läs mer »

Kampanjsamarbete för småbarnsföräldrar världen över.

Vår samarbetspartner Twistshake lanserar en återanvändningsbar klämpåse där intäkterna går till The Hunger Projects arbete för att motverka undernäring hos små barn.

– Twistshake har som vision att underlätta livet för småbarnsföräldrar, och det är precis vad de gör även här. Småbarnsföräldrar i vår verksamhet världen över, säger Malin Flemström, vd för The Hunger Project.

Läs mer »

”Hunger är inte bara en matfråga.”

”Tillkännagivandet av att årets fredspris tilldelas World Food Programme var välkommet. Vi hoppas, precis som Nobelkommittén, att priset ska ge uppmärksamhet till hungerfrågan och den tysta katastrof som drabbar 690 miljoner människor.” Det skriver vi i en debattartikel i Tidningen Syre.

Läs mer »

Nobels fredspris till World Food Programme.

Vi välkomnar att Nobels fredspris för år 2020 går till World Food Programme, för arbetet att lindra hunger för världens mest utsatta. Vi hoppas, precis som Nobelkommittén, att priset ska ge uppmärksamhet till hungerfrågan och den tysta katastrof som varje år drabbar 690 miljoner människor.

Läs mer »

Vi släpper kokbok med Frida Ronge.

Möjligheternas kokbok är här! Tillsammans med fantastiska Frida Ronge har vi gjort en kokbok som både inspirerar, matar dig med goda recept och ger en inblick i världens matsituation. För jorden har gett oss enorma resurser, men ojämlik tillgång. Därför måste var och en av oss fokusera på vad vi kan bidra med – som att se möjligheterna i varje människas kraft, våga släppa fram vår kreativitet och laga mat av det som finns nära oss.

Läs mer »

”Stödet till världens mest utsatta behövs nu”.

”Politiker, stå fast vid löftet till våra mest utsatta medmänniskor! Sverige har möjlighet – och därmed ansvar – att stötta de som drabbas hårdast av coronapandemin.” Det skriver vi, och 40 andra civilsamhällsorganisationer i Concord Sverige i Dala-Demokraten.

Läs mer »

”Vi måste agera nu för att lindra hungerkrisen”

Idag på World Hunger Day skriver vi i Mariestads-Tidningen om hungerkatastrofen som Coronapandemin beräknas resultera i. Över 130 miljoner människor kan hamna i akut hunger, enligt nysläppt FN-rapport. Det är en dubblering av antalet som lever i akut hunger idag.

Läs mer »

Cecilia Kusoffsky: “Har bäst verksamhet”.

Cecilia Kusoffsky är den grafiska formgivaren som ville engagera sig i ett nätverk som gjorde gott. The Hunger Projects modell lockade, och idag har hon varit medlem i “Det Goda Nätverket” i fem år och har tillsammans med de övriga medlemmarna samlat in över 2,5 miljoner kronor till organisationen.

Läs mer »

Byrådsrepresentanter kampanjar för allas rätt till rätt information.

Coronaviruset påverkar alla och situationen utvecklas snabbt. The Hunger Project fokuserar att säkerställa att uppdaterad och rätt information når ut till alla i de lokalsamhällen där vi är aktiva. Genom våra nätverk kan vi nå människor som annars inte skulle nås av WHO eller nationella regeringar. Ruchi Yadav, programchef på The Hunger Project i Indien berättar om strategin för att nå ut till varje människa i varje lokalsamhälle.

Läs mer »